12. května 2016

Overnight oats

Jako správný milovník zdravého životního stylu mám v jídelníčku pravidelně ovesné vločky! Články typu vločky jsou zlo, pryč s nimi rozhodně neberu nějak vážně, mně osobně nevadí, dokážu i s každodenním příjmem sacharidů z vloček hubnout a nemám nejmenší důvod je z jídelníčku vyškrtávat. Hlavně je mám moc ráda pro jejich variabilitu - jdou připravit na tolik různých způsobů. Různé kaše, lívance, waffle, mugcaky a nebo jako základ cheesecaku a co já vím, kde všude jim lze najít využití. Každopádně dneska tady nejsem od toho, abych vyjmenovávala věci, kde využít vločky, to možná v nějakém dalším článku. Každopádně pro vás mám tip na takovou nevařenou ovesnou kaši! Hodí se skvěle v létě, kdy není chuť na teplou snídani, skvěle poslouží i jako svačinka do školy nebo třeba na cesty :) A proč overnight? Připravuje se totiž přes noc, v ledničce! :)



Na 1 porci budete potřebovat:

40g celých ovesných vloček
kelímek bílého jogurtu
lžíci vanilkového proteinu 
lžici chia semínek
nastrouhané jablko
půl lžičky skořice
hrst sušených brusinek
hrst nesolených arašídů
mléko

V míse smíchejte všechny ingredience kromě mléka. Místo proteinu můžete kaši osladit například medem nebo kokosovým cukrem. Celou směs dejte do uzavíratelné nádoby, dolejte téměř po okraj mlékem, lehce zamíchejte a na noc odložte do ledničky. Není na tom nic těžkého, hotovo máte do pěti minut a ráno v lednici na vás čeká skvělá snídaně :) 
Tip: Směs uchovejte ve sklenici od arašídového másla, chutná pak ještě lépe :)

2 komentáře:

  1. ja sį akorat nechavam vlocky pres noc nabobtnat :D a rano je pak strkam do mikrovlnky ohrat :)

    OdpovědětVymazat
  2. To bude na léto fajn nebo jako sváča do práce :-)
    Já mám vločky nejradši jen tak nasypané do jogurtu s kouskem ovoce, snídám to skoro každé ráno a ještě jsem se jich nepřejedla :D.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)