7. listopadu 2014

Food inspiration IX.

Devátá várka fotek, no tohle, za chviličku tady máme kulatou desítku! :) Koukáte stejně jako já? :) Aby to dnes nebylo jen o snídaních, převažují obědy a večeře. Jak jíte vy? Pořád zdravě, nebo ujíždíte na něčem méně zdravém (jako třeba čokoládce?:) Od minulé neděle jsem se do stravy zase opřela a jedu teda vážně clean, a vcelku se držím, ani nemám chutě na sladké! :) Pak jeden z dalších článků bude na téma, jak jsem na tom právě se stravováním. A teď už se koukneme na fotky :)



Ale jednou ze snídaní přece jen začnu. Skvělé, skvělé, skvělé jablečno-banánové lívanečky podle Terky. Já pouze upravila množství, dělala jsem z polovičního, nedávala jsem cukr a část mouky jsem nahradila mletými ovesnými vločkami. Opékala jsem na kokosovém oleji :) Prokládala jsem je střídavě tvarohem a arašídovo-karobovým máslem. Na ozdobu zbytek jablka, banánu a pár oříšků. 



Moc dobrá hrášková polévka. Po tříměsíční odmlce jsem si vyjela na koně a pak jsem dostala hrozný hlad. Tahle bodla :)


Vepřová kotletka na leču. Ten den byl restday, byla to večeře a už jsem nechtěla žádné sacharidy, tudíž jsem volila jídlo bez přílohy. Navíc jsem ušetřila spoustu času ach ta lenost, protože jsem nemusela vařit nic navíc. 


Už dlouho jsem takovou dobrou snídani neměla. Vypadá to jako obyčejná kaše s máslem, ale není tomu tak. Říkám tomu kaše s překvapením. Uvnitř se skrývají samé dobroty! Nakrájený banán, oříšky, strouhaný kokos a nasekaná 81% čokoláda. A navrchu roztékající se arašídové máslíčko, to je onooo ♥


Takzvaná low-carb večeře podle M*. Byla po workoutu, a tak jsem sacharidy doplnila v podobě jablíčka. Jinak je na talíři kořeněný kuřecí plátek, k tomu trocha mrkve a vařená brokolice. Byla to dobrota!


A míchaná vajíčka, která jsem pěkně dlouho neměla. Miluji je. Využívám teflonovou pánev, kde je dělám pěkně bez tuku. Chuťově jsou lepší, navíc domácí, takže jedna báseň :)


Miluji snídani za světla. Špaldové palačinky. Naplněné lemoncurd (moc delikátní záležitost!), přelité javorovým sirupem a zasypány kostičkou strouhané 81% čokolády. Když se smíchaly všechny tři chutě - kyselá, sladká a hořká - dohromady, byl to dokonalý okamžik. Bezvadná snídaně, kterou jistě brzy zopakuji! :)


Večeře alias co dům dal. Půlka lučiny, kterou zbožňuji, dva plátky uzeného eidamu a rajče. A k tomu dobrá žitná bulka z Penny. Bylo na chuti znát, že je opravdu žitná, ale ta tmavá barva se mi nezdá, v tom bude určitě nějaký karamel jako vždy a všude!


Tvaroh, tvaroh, mňam mňam. Tolik bílkovin v takové dobrotě ♥ Tentokrát hrudkovitý jaroměřický, ten mám nejraději, ale kvůli ceně vždy čekám na akci, kde jich pak beru hromadu do zásoby. Jsou jednoduše skvělé a nejlepší jsou v buchtičkách! Navrch trocha rozinek a vlašských ořechů. Jedna ze svačinek, o dva dny později mi stejná svačinka posloužila i jako druhá večeře po tanečních. 


A nakonec důkaz toho, že jsem slovenka a naprosto zbožňuji slovenskou kuchyni! A úplně nejvíce samozřejmě bryndzové halušky s opečenou slaninou! Doma je zase tak často neděláme, protože bryndza zase tak často není a není úplně nejlevnější, zvlášť když chcete vážně bryndzu a ne něco, co se tak tváří, ale ani se to toho nedotklo. Dokonalost ♥

4 komentáře:

  1. Lívanečky vypadají perfektně! Taky jsem zrovna dneska jedny měla :D Žitné pečivo mám asi ze všech nejradši! Spíš chleba, než bulku, ale i tu jsem už párkrát měla. Já radši ani nemyslím na to, jestli je v tom karamel nebo ne, to mi úplně kazí chuť :D
    Tvaroh taky miluju. Klidně ho můžu jíst i samotný, což u nás doma nikdo nechápe, protože podle nich je tvaroh bez chuti a kysleje a bůhví, co ještě :D
    Halušky jsem zrovna taky v týdnu měla. Taky je hrozně miluju, akorát my k nim vždycky máme ještě zelí :))

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. jé děkuju za označení :DD :P a ty jídla vypadají suprově, vždycky mám z těch fotek hlad,...nejlepší by bylo, kdyby mi to někdo udělal a naservíroval pod nos :D

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Dost chutné jídla, už asi vím co si na víkend udělám.:) Díky za inspiraci.

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Neee, ty bryndzové halušky mě zabíjí, jak já to jídlo miluju! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)