27. prosince 2014

Vánoční food inspiration

V plánu jsem sice měla článek o tom, jak jsem Vánoce strávila, ale vzhledem k čekání na ještě některé fotky z bráškova mobilu, je tady dřív vaše Food inspiration. Tudíž na mé Vánoce si budete muset chviličku počkat jestli vás to zajímá. Už na úvod ale musím říct, že ty dny byly úžasné a jsem strašně ráda, že jsme je strávili jako rodina pohromadě a letos i bez nějakých hádek. O tom se ale vážně zmíním až příště, teď už sváteční jídlo! :)



Vánočka k vánocům neodmyslitelně patří a nám se letos extrémně povedla musím se pochlubit, tudíž má místo na úvodní fotce. Nemáme ve zvyku ji snídat na Štědrý den, ale až na 1. Boží hod. O štědrém dnu jíme celý den ovoce, trošku cukroví a pak až večeři. :)


A protože byla docela velká, padla hned oba Boží hody na snídani. Jednou s máslem a podruhé s perlou. První varianta byla samozřejmě lepší. Vždy, když pečeme domácí vánočku, tak uvažuji nad tím, proč vůbec lidé snídají tu kupovanou. Není vůbec tak dobrá a hlavně vůbec nezasytí. Téhle stačily dva kousky a byla jsem plná na 4 hodiny minimálně. Je krásně hutná, ořechová...zkrátka dokonalá!


Většina rodin si potrpí na rybí polévku, ale my nejsme tak úplně většina rodin. My měli tuto hráškovou krásku se strouhaným sýrem a k tomu česnekovou bagetku, která tomu všemu dodala úplně jiný rozměr!


A tradiční večeře v podobě bramborového salátu a smaženého rybího filé. Kapra nejíme hrozně smrdí. Salát se letos povedl, protože nebyl čistě z majonézy, ale byl zjemněný bílým jogurtem :)
K tomu ve sklenici coca-cola proč to piju?! a ve sklence červené víno. Večer jak má být :)


A tady je talíř našeho cukroví, který jsme za ten večer celý spořádali. První samozřejmě zmizelo linecké, rohlíčky a ty hnědé rumové kuličky. 


Tady je oběd na 1. Boží hod, kdy jsme dojídali salát a k tomu měli vepřový řízek z kotlety. Povím vám, jsem ráda, že je ten salát už pryč. Ne že by mi úplně nechutnal, ale moc ho nemusím. Na Vánoce dobrý, ale déle než dva dny ne. Tudíž, jestli mi babička v pondělí předloží salát, nejspíš s díky odmítnu :D 


A tady už máme dnešní snídani. Čokoládovo-kokosová ovesná kaše s kaki, medem a kouskem lineckým. Byla skvělá :) Co se cukroví týče, na Štědrý den jsem se jím doslova cpala. Teď jsem na třech kouscích denně, a vlastně mi to ani nijak nechybí. Tři cukroví denně je těžké si vybrat a jeden čokoládový bonbon ze stromečku. Protože nehodlám o Vánocích přibrat a přijet do Dánska jako nějaká kulička! :D Co se Dánska týče, už se to blíží. A tak brzy po vánočním článku můžete čekat i něco tohoto rázu...

A jak si užíváte vánoční jídlo vy? :)

7 komentářů:

  1. máte krásné druhy cukroví, většinu z nich vidím poprvé :)
    s kaprem souhlas, stačilo mi, že ho měl mamky přítel, ten smrad .. brr :D
    Vánočka vypadá opravdu povedeně, taky kupovanou nemusím, ale mamka rezignovala, že jí péct nebude, když jí pak skoro nejíme :D
    těším se na článek o tvých Vánocích :)
    taky jsem se přežrala a teď už se cukroví ani nedotknu, brr :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vše vypadá skvěle! :) já měla letos kapra a už nikdy víc! :D Nechutná mi.
    Přesně tak! :) mě ale chutná jedině do 70%, potom je to na mě hořký až moc..:D a pak ujíždím na bílé:)
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Vánočka i cukroví vypadá skvěle :) My také kapra nejíme, máme na štědrý večer jen řízky :D

    OdpovědětVymazat
  4. Teeeda tady zas někdo dělá chutě.. cukroví míváme jiný, respektive stejný ale jinak vypadá ale já letos šílela z těch s půlkou ořechu nahoře xD taky jsem měla file, ale kapra měl zbytek rodinky a já ho prvně ochutnala a nebyl špatnej xD a i salát jsme měli letos výjimečně dobrej jindy ho taky nemusím xD booože já budu vypadat! rybí polívku děláme ale mě nejede byť ji babi umí takže tu vaši závidím ;-) pečete vánočku? obdiv ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. woow krásná jídla :) vánočku jsem chtěla taky dělat, ale nakonec jsem to nějak nestihla :D a jelikož jsem ji ani nikdy nedělala tak...
    a ta kaše vypadá skvěle :) mňam hned bych si dala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Míšooo že mi upečeš na příští rok vánočku...mně se nepovedla:( a nebo rovnou na léto :P :333

    OdpovědětVymazat
  7. Škoda, že jsem tady nebyla dříve, protože přímo slintám a je škoda, že takové chuťové věci můžeme dělat až za rok :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)