17. ledna 2015

Food inspiration XV.

Dnes poprvé z Dánska, ale nečekejte dánskou inspiraci... Zatím jsem tu chvíli a rozhodně hned nehodlám ukazovat svou úchylku na focení jídla, ačkoliv je fakt dobré a krásně vypadá. Nenene, na nějakou tu dobu ještě mám inspiraci z domu, kde jsem se snažila hodně fotit, ať občas máte i tu inspiraci nehledě na to, ve kterém státě se na jak dlouhou dobu nacházím :) Doufám, že vám tímto pozdním článkem nezpůsobím nějaké problémy ve vašem jistě clean stravování oops. :)


Banánovo-špaldové lívanečky opékané na kokosovém oleji a podávané se zakysanou smetanou, porcí domácího medu a pár mandlí a rozinek na to. Jakmile se smíchala smetana s medem, cítila jsem nebe. Vážně, tak dobré to bylo! :D A po téhle sladké snídani jsem si ještě dopřála kostku hořké čokolády. Aby to teda bylo sváteční! :)


Jedna pozdní kakaová rýžová kašička, kterou jsem si dopřála nějakou sobotu pěkně za světla v půl deváté. A jak božsky chutnala! :) Spolu s banánem, arašídy a brusinkami :)


Parodie na boloňské špagety alias špagety s rajčatovou omáčkou, kuličkami z mletého masa a hromadou sýra. Nenechte se zmást fotkou, po focení jsem sýru minimálně dvakrát přidala. Zkrátka ho miluju ♥


Skvělá proteinová svačinka, na jejíž přípravu máte konečně recept tady! Zkoušela jsem už po několikáté bez banánu, namísto toho s granátovým jablíčkem a bylo to fajn. Ale banán je banán :) Už jenom proto, že to rajské jablko je trošku kyselejší :) A přísahám, že v dalším díle tvaroh nebude!


A v kyselejším ovoci budeme i pokračovat. Tady figurovalo pomelo coby doplněk mé "low-carb" večeři. Ta se skládala jako již tradičně ze zeleninového salátu a k němu tentokrát jedno vařené vejce a kousek nivy, která tomu dodala potřebnou slanost.


Jojojoo, nejím 100% clean, ale jen tak z 80 procent.. Proč? Všeho moc zkrátka škodí. A nejspíš by mi z toho pěkně hrabalo. A tak jsem si dala smažené rybí prsty. K nim bramborovou kaši s pažitkou a okurku jako jedinou doma se vyskytující zástupkyni zeleniny. 


Jedno perfektní müsli, podle tohoto receptu. Tentokrát ale s brusinkami. Podávané s nízkotučným řeckým jogurtem, kouskem banánu, kouskem kiwi a kouskem kaki. Dokonalost ♥


Kuřecí nudličky na paprikách, kdo si dá? K tomu dva kopečky rýže a můžeme si pochutnávat. Mám hrozně ráda mamčinu kuchyni, není to sice vždy úplně clean, ale nic jiného to nahradit nemůže :)


Trošku dávnější poúklidový oběd v předvánoční sobotu ála celozrnné palačinky. Mazané citronovou marmeládou lemoncurd a na vrchu je nasekaná kostka 81% čokolády. Dobrota. Miluju, když se smíchá palačinka s kyselou chutí citronády. A ta čokoláda na vrchu už je pouhý bonus... :)


Zase jedna zdravá večeře, kmínové kuře a kuskus s mraženou zeleninkou. Kůži jsem nejedla, byla hodně mastná. Na té si smlsnul můj milovaný kocourek ♥

13 komentářů:

  1. To je ale foodpornové vydání. :D Líbí se mi, jak kombinuješ zdravou a ne nijak přezdravěná jídla, přesně tak to podle mě má vypadat. Zdravý životní styl by neměl znamenat 100% zdravé, protože to je stejně špatný extrém jako 100% nezdravé. Doufám, že se máš v Dánsku fajn, mým snem bylo vždy vycestovat do zahraničí. :)

    roxyshealthyland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. 80:20 je správná rovnice! :) prostě život bez čokolády, dědovy svíčkové a kachny se zelím si nedovedu představit :D a ještě tolik rlzných dobrých buchet.. :D vše vypadá úžasně! a to jsou fotky ještě z doma, nebo už ze zahraničí? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno z domu, ze zahraničí možná něco bude, uvidíme jak se osmělím fotit :D

      Vymazat
  3. Super, taky se mi líbí, že to přehnaně nehrotíš a jíš zdravě tak, jak se to dá udržet celý život :) Hrozně se těším na něco z Dánska, určitě se nestyď nám všechno nafotit! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno vypadá báječně! :) sbíhají se mi sliny :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem zvedava na dojmy a postřehy z Dánska,doufám,že se s námi o nějaké podelis:)
    Jinak jídlo vypadá bajecne, take nedám dopustit na maminčinu kuchyni:)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé palačinky. Všechno vypadá parádně :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  7. Brusnice mám tiež veľmi rada. Horšie je to s tým, že na arašidy som (trochu) alergická a to ich milujem. Všetko vyzerá nádherne. Ups, dostala som chuť na palacinky "-_-
    Budem rada ak navštíviš môj blog/moje blogy:
    www.cristiecutie.blogspot.sk
    www.christiesfood.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. granátové jablko, rybí prsty, lívanečky .. nom nom, dala bych si :D
    užívej Norska, i za mě, je to moje vysněná zem!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Okolo 30 kč :) ale má 80 g - všechny ostatní tyčinky mají většinou kolem 40/50 g a stojí tak 20 no..:)

    OdpovědětVymazat
  10. Mňamky :* granátové jablko a palačinky ... Mmm ... Užij si Dánsko :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)