9. května 2015

Tipy k snídani

Dnes pro vás nemám žádnou extra novinku nebo nějaký boom, který se momentálně vyskytl a vy musíte být mezi prvními, kdo to vyzkouší. Nic takového, napsala jsem normální článek plný obyčejných věcí, a sice 10 tipů, co si dát k snídani. Někomu může neustálá kaše či chléb lézt na nervy, tudíž se rád inspiruje :) 




1. OVESNÁ KAŠE & OVERNIGHT OATS
Klasika, kterou právoplatně zařazuji na první místo. Dá se udělat na milion způsobů, od vmíchaného vajíčka, tvarohu až po strouhanou cuketu, ozdobit jakýmkoliv ovocem, oříšky, ... Fantazii se meze nekladou. Overnight oats je taková obměna, kterou připravíte přes noc v lednici a ráno jste téměř bez práce :) Pro ranní lenochy uspěchané lidi ideál :)



2. OPEČENÉ TOUSTY
Moje další oblíbená snídaně, kterou si připravuju buď na sladko nebo na slano. Záleží, na co mám zrovna chuť :) Pokud mě po ránu jako obvykle honí mlsná, volím arašídové máslo s banánem a skořicí, nebo mažu domácí marmeládou či medem. A pokud chci spíše slanou verzi, vítězí šunka a sýr, což je má oblíbená kombinace! :)


3. LÍVANEČKY & PALAČINKY
Pro mě taková sváteční snídaně, vlastně ani nevím proč to mám tak spojené :D Dělám úplně jednoduché celozrnné, kdy mi stačí 100ml mléka, vajíčko, 2 lžíce mouky a opékám na kokosovém oleji. A s čím je nejvíce miluji? S datlovým sirupem, s arašídovým máslem a banánem nebo s domácí marmeládou, kterou bych samozřejmě cpala úplně všude! :)



4. VAJÍČKA
Tady se nachází nespočet možností. Míchaná vajíčka, volské oko, omeleta, vejce na tvrdo, na měkko a kdo ví, jaké další verze existují. Já mám vejce moc ráda, ale volím je spíše na večeři bílkoviny!, na snídani je připravuji, když je opravdu chuť :) 



5. MUGCAKE
Takový chutný muffin, na kterém se nedá nic zkazit pokud vám nevyhoří mikrovlnka, a tak se toho nemusí bát ani antikuchaři! :) Na internetu najdete tolik receptů, že je obtížné vybrat, ale myslím si, že skvěle musí chutnat všechny. Je to takový malý zázrak, strašně ráda pozoruju, jak to v tom hrníčku naskakuje :D



6. WAFFLE
Varianta pouze pro ty šťastné, co vlastní wafflovač gratuluji. Recepty na waffle, kterých je mimochodem taky bezpočet, můžete ale stejně dobře využít jako palačinky či lívance, budete vlastně postrádat jen křupavost wafflí :)



7. OBLOŽENÉ PEČIVO
Nesahám po něm nějak často, spíše ve dny, kdy peču domácí housky nebo rohlíky a zkrátka nemůžu čekat do svačiny nedejbože do večeře, abych ochutnala, jak se mi povedlo! :D Jinak na snídani pečivo moc nejím :)



8. KOLÁČ
Jeden den upeču, druhý den posnídám a pak ještě posvačím či poobědvám. Je to výhodné ze všech stran. Vy máte po starostech se snídaní a často ještě uděláte svým výtvorem někomu radost :) Navíc u pečení relaxujete (nebo aspoň já) a vyčistíte si hlavu. A když pečete s láskou, nechutná nic lépe :)



9. MÜSLI
Nejraději mám domácí granolu s ovocem a jogurtem. Jelikož ale jogurty nemůžu tolik jako dřív, zalévám si ho bezlaktózovým mlékem a taky je to lahoda :) Ono domácí müsli dá sice trošičku práce, ale chutná o 150% lépe než to kupované s milionem přidaných cukrů ale stále strašně fitness. Rada ode mě, dělejte si vlastní nebo kupujte kvalitní nezapékané :)



10. SMOOTHIE & TVAROH
Nejvíc easy, prostě hodíte ovoce s mlékem či jogurtem nebo tvarohem do mixéru, dochutíte třeba kakaem, posypete sekanými oříšky nebo strouhanou čokoládou nebo obojím! a pochutnáte si hodně :) Smoothie se u mě na stole pravidelně objevují v létě, kdy mám časté chutě na něco svěžího a lehkého.



10 komentářů:

  1. Taková klasika no :) Měla bych si pořídit waflovač, ty wafle vypadají fakt nádherně! :) :D
    U mě vyhrávají kašičky, müsli na prvním místě. Slanou snídani jsem neměla ani nepamatuji a vůbec mi to nechybí!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Kaše, lívance a mugcake u mě vede! :) slané snídaně nedávám! :D :) a jak sis užila výlet s Terkou? bude článek?:)

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno až na wafle jím často (pořád) a ráda (nejradši bych snídala celý den) :D Mugcake si dělám někdy i po obědě, když je chuť na něco sladkého a zdravého a třeba nemám ingredience na celý plech :) Každé ráno musím už v půl šesté jít na vlak a tak nosím ve skleničce overnight oats, o víkendu potom vajíčka, milovaný mugcake, kašičky,..:3
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. 10. si idem zajtra spraviť na raňajky , mnam mnam :3 podarený článok! :)

    http://dailywithcappucino.weebly.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Vše to vypadá dokonale lákavě :33 miluju lívance a vafle :D na jakýkoliv způsob, hlavně mám konečně vaflovač :D takže jou :D ať žijou :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ach jo.. :( musím si končně pořídit waflovač :3 když všude vydím ty úžasně nazdobené wafle tak mě to vždycky žere... noco ale spokojím se i s lívancama :D
    http://lifewithpetra-blog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. u mne vede poslední dobou opečený toust s arašídovým máslem a banánem a taky smoothie :) ou jééééé... miluju to! Teď bude plno ovoce, tak si to zase užiju pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju over night recepty a snídaně u mě musí být vždy sladká, jinak nejedu! :D :)
    Díky za inspiraci!

    http://www.plesatazpevacka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)