28. července 2015

Střípky z pečení

Ani nevím, jak mě tento článek napadl, ale říkala jsem si, že by bylo fajn dát vždy za čtvrt roku nějaké shrnutí fotek všeho, co jsem pekla :) Věřím, že mnoho z vás tyhle články potěší, koho by přece nebavilo koukat na fotky sladkých pečených dobrot a moct se inspirovat pro další pečení? :D Mě teda určitě! Koukám, že za tři měsíce toho je docela dost, ale vzhledem k tomu, jak často se v kuchyni pohybuju, je to i normální :D Někdy peču jen pro sebe, jindy pro rodinku a občas i pro známé. Stejně tak někdy peču sama, jindy s mamčou :)



Dokonalý oreo cheesecake, nebo raději tvarohový oreo dort abych nepohoršila milovníky cheesecaků, který jsem pekla na svoje 17. narozeniny :) Určitě doporučuju vyzkoušet, recept najdete u Markétky.


V naší rodině oblíbené kynuté koláčky. Plněné sladkým tvarohem, povidly nebo meruňkovou marmeládou a nejlepší tečka na konec v podobě drobenky ♥


Cuketový chlebíček s banány, pekla jsem ho už snad 4x a pokaždé mi moc chutnal :) Jak na sladko, tak na slano. K snídani, svačině nebo večeři. Nebo kousek jen na chuť. Recept najdete tady :) 


Zbláznila jsem se do muffinů. Faktem je, že dnes je uvidíte hned několikrát, a to jsem je kolikrát ani nefotila to by to tu byl samý muffin. Tyhle jsou ty úplně nejzákladnější, nejklasičtější, plněné višňovou marmeládou :)


Jahodový cheesecake, dokonalost sama :) Pro letní dny jako stvořené :) Recept najdete tady


Málokdy peču bábovku, to je spíše mamčina specialita. Ne že bych je neměla ráda, jen mi přijde, že upéct ji umí každý. Když mě ale tatínek poprosil, udělala jsem ji :) 


Snídaňové placičky z tvarohu, vloček a ovoce, zdravá dobrota pro každého ♥ Já dělala s třešněmi a později s broskví, obojí dopadlo skvěle. Určitě vyzkoušejte! :) 


Jak jsem říkala, muffinky tu budou často. Docela. Tyto jsou čokoládové no nepovídej! a byly opravdu vynikající. Ještě za tepla, kdy se kousky čokolády roztékaly na jazyku... A k tomu karamelová káva ♥


Když jsem si projížděla recepty, narazila jsem na jablečný koláč, který mi moc chutnal. Téměř po roce jsem ho znovu upekla, ovšem ve formě chlebíčku. Tak či tak, byl moc dobrý :) 


Zase ty barevné košíčky! Tyto byly citronovo-makové, plněné krémem lemon curd. Dokonalé :)


Rybízová bublanina. Zkoušela jsem zdravější verzi ze špaldové mouky a povedla se. Příště ale poměr mouky namíchám s bílou, čistě ze špaldové byl koláč poměrně hutný, ale i tak mi chutnal.


Ano, pojmenovala jsem článek střípky z pečení a tohle je čistě nepečený dezert, ale proč ho tu k ostatním sladkostem taky nepřidat. Omlouvám se za to špatné světlo, zrovna se zatáhlo :D Jednoduchý vrstvený dortík :) Piškoty, banán, krém, piškoty, jahody, krém, piškoty :) Nechat zatuhnout, změknout, a jíst po velkých kusech! ♥


Slibuju, že dnes je vidíte v tomto článku naposledy! Rybízu letos bylo víc než dost, větší polovina mi ještě leží v mrazáku do zimní zásoby a já se jich zkrátka potřebovala zbavit. A blížící se grilovačka s přáteli si žádala i něco sladkého na zub, tak padla volba opět na košíčky. :)


Borůvky neodmyslitelně k létu patří, a maminčin borůvkový koláč také! A přestože v dietě bych neměla kynuté, dva jeden kousek jsem si neodpustila :)


Banány už přímo volaly o spotřebování a protože u nás přezrálé banány nikdo rád nemá, upekla jsem z nich bábovku, kterou milujou všichni. Tentokrát jsem ji udělala čistě zdravě - celozrnná mouka obyčejná prostě došla :D, třtinový cukr a olivový olej. Dokonce nebyla ani tak sladká, což jsem třeba já uvítala :)

Co dobrého jste za poslední dobu pekli vy? :) 

14 komentářů:

  1. Ou ... všechno vypadá tak skvěle- nejvíc ten borůvkový koláč!
    Bábovku každý neumí- sama jsem toho příkladem :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda hrozně ráda peču, jenže na to mám potom hroznou chuť a to je mnohem horší :D nejradši bych to upekla a dala to někomu :D ale dělala jsem přítelovi oreo dort k narozeninám a byl fantastickej :))
    www.deelays.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za připomenutí, že cuketu je možné zlikvidovat i na sladko. Mám doma malé cuketové nadělení, tak je každý způsob dobrý. Zřejmě jedna skončí v mufinech - trochu inspirovaných tvým cuketovým chlebíčkem... ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. přezrálé banány jsou nejlepší!!!.. :D

    OdpovědětVymazat
  5. jéé banánová bábovka <3 jinak mě zaujaly nejvíc klasicky cheesecaky, máš je krásné a určitě i chutné!:)

    OdpovědětVymazat
  6. hneď ten prvý koláčik vyzerá dobre! a banánový chlebík mám rada tak musím vyskúšať aj s cuketou :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, pekla jsi vážně dost. :) Já za poslední měsíce pekla tak jednou a to ještě pro přítele nezdravou buchtu. :D
    Ale po tvém článku to asi brzy napravím. Hodně věcí mě zaujalo, tak už ukládám recepty. :D Vypadá to všechno skvěle!
    A úplně nejvíc mě zaujal cuketový chlebíček s banány, ovesné placičky a ten nepečený dortík vypadá taky úžasně. Snad něco z toho taky brzy vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já normálně tolik nepeču, je to způsobené převážně tím, že polovinu času, za kterou tady jsou fotky, jsem doma. A vzhledem k tomu, jakým relaxem pro mě je pečení, jsem pekla i 2x do týdne :) :D A taky jsem občas pekla nezdravě, někdy to chutná lépe (přiznejme si) než zdravá varianta :D
      Určitě vyzkoušej, všechno bylo výborné! :D

      Vymazat
  8. Taky jsem už přidala nějaké pečící články (no, možná jen jeden :D), takže myslím, že je to fajn. Těším se na další. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vše vypadá moc povedeně :) jsi moc šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nádhera!:-) Obzvlášť krásné máš ty cheesakes :-) Jsi moc šikovná, já v sedmnácti zvládla možná tak ten nepečený dort:D

    fitnesslamka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ten oreo cheescake musím zkusit,mas na nej nekde recept :D ?
    Uprimne bananovy chleba naslano jsem nikdy nezkousela ale zni to zajimave .D !
    Kdyz jsou u nas doma prezrale banany tak slysim vetu : ,,Jsou tady prezraly banany,upec treba ten chlebíček,ten byl vybornej :D "

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam na něj odkaz :)
      On jak je cuketovo-banánový tak se hodí jak na sladko tak na slano :D :)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář :)