22. srpna 2015

Food inspiration XXIX.

V poslední době bylo hodně škaredých dní a mně už z toho nebylo dobře. Nemám ráda takové počasí, jsem celé dny unavená a nemám skoro na nic energii. Musím se nutit do zdravého jídla, cvičení, uklízení... Do všeho kromě spánku a válení se v posteli, to bych mohla provozovat bez větších problémů celý den a nevadilo by mi to. Jak takové počasí účinkuje na vás? Naštěstí se alespoň u nás už umoudřilo a svítí i sluníčko. Po ránu pro vás mám další inspiraci :)


Jedna dokonalá snídaně stejně jako každá snídaně. Kakaová ovesná kašička s banánem, červeným rybízem z mrazáku, arašídovým máslíčkem a troškou nugátové čokolády ♥ K tomu vanilková káva.


Páteční oběd s rodiči v restauraci po "výletě" do Šumperka. Dala jsem si lososa s bylinkovým máslem, americkými bramborami a zeleninou.


I waffle dělám častěji, teď toho času opravdu využívám. Celozrnné podle receptu Kristiny, pouze z poloviční dávky. Plněné jsou americkou kombinací arašídového másla a marmelády, v tomto případě chia z červených blum. A sladká tečka na konec v podobě čokoládovo-kávové tyčinky (pouze půlka).


Rychlooběd může vypadat i nějak takto. Někdy nestíhám si jídlo ani to talíře přendat, tak se cpu rovnou z kastrůlku :) Na spodu tedy uvařený bulgur doplněný o kukuřici, zelenou papriku a kuřecí kousky s tymiánem.


Barevná večeře - ano, večeře, čtete správně. Měla jsem po cvičení a tak jsem si v 18 hodin ke gymplu připravila tuto krásku :) Tvaroh s vločkami, barevným ovocem a roztékajícím se máslíčkem ♥


Po delší době přišel čas i na mou oblíbenou brokolicovou polévku! Uvařená za půl hodiny, snědená za 10 minut. Má prostě krátký život.


Chladnější počasí si žádá něco teplého hned po ránu. Ovesná byla jasnou volbou, po dlouhé době i s přídavkem kakaa! Na vrch půlka banánu, zbytek chia marmeládky, lžička máslíčka a čtvereček roztomilé velikonoční milky :D


Nevím, jestli poslední třešně letošního roku. Pár jich ale samozřejmě muselo padnout do výborných placiček! ♥



Cuketové placičky s mozzarellou a rajčaty. Mohli jste vidět už na facebooku. Dělala jsem je na stejný způsob jako bramboráky, jen je kvůli oleji pekla v troubě. :)


Dokonalá proteinová svačinka v podobě výborného tvarožníku s borůvkami se sklenkou mléka. Na jednu čtvrtinu pouze něco přes 200 kalorií, navíc jsem si strašně pochutnala ♥ Opět podle Kristiny :)

10 komentářů:

  1. Všechno vypadá krásně, hlavně teda ty ovesné kašičky, mňam :) :)

    OdpovědětVymazat
  2. A proč jsem se těšila po dvou měsících do blogového světa? Ano, kvůli fotkám jídla! :D Vše vypadá krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já "cukeťáky" dělala v rámci likvidace nadnormativních zásob cukety taky, jen jsem ten bramborákový vzor dotáhla do konce a smažila. Příště stejné těsto vyzkouším nalít do pekačku a upeéct jako nádivku, mohlo by to být výrazně méně pracné.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na mě tohle počasí působí přesně naopak! :D Jsem plná energie,cvičím a jím zdavě jako divá :D
    Jinak mini story s cuketou - nikdy jsem ji neměla ráda, ale tak řekla jsem si, že se mi změnili chutě a možná mi zachutná, tak jsem si ji udělala plněnou kuřecím a FUJ! nesnášela jsem ji, nesnáším ji a budu ji nesnášet :DDD
    No a moc krásné fotky :) Já to vždycky naaranžuju, ukuchtím a ani ne za pět minut už to zmizí v žaludku :D

    OdpovědětVymazat
  5. Opět krásná inspirace, vše vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kaše s kopou kakaa miluju :D !
    Hrozne me zaujaly ty cuketovy placky,musím vyzkoušet :D !
    Mužu se te zeptat kde jsi sehnala to huste balzamiko ? Miluju balzamiko ale mamé jen to tekuté :D !

    OdpovědětVymazat
  7. Taky někdy jím rovnou z kastrůlku :D
    Ta večeřová kaše vypadá nádherně :* to ovoce!

    OdpovědětVymazat
  8. Mně pomáhá, když není přes 30.:D Konečně člověk může svobodně vyjít z domu a něco dělat. Jinak max. jdu plavat a jsem jak moucha. :D Kašičky vypadají krásně. O:)

    OdpovědětVymazat
  9. ooo skvelé jedlá, niektoré si často pripravujem aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  10. Týjo kakao do ovesné jsem nedela už hodně dlouho! a určitě to zvládneš! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)