28. listopadu 2015

Food inspiration XXXIII.

Po nějaké době zase inspirace pro váš stůl. Víceméně převažují slaná jídla, sladká zařazuji jen na snídaně, kdy je špatné světlo, a zřídkakdy na svačinky (pokud svačím). Nestíhám vůbec komentoval vaše články, stále nějaké akce, každopádně věřím, že jednou si všechno zpětně přečtu :D Mějte krásnou sobotu ♥



Na úvodní fotku jsem nezvykle zvolila slané jídlo - oběd. Je to proto, že ty teď fotím asi nejčastěji. Ne že by ranní snídaně nebyly super-krásné, ale to světlo je prostě hrozné! Však uvidíte pár fotek dolů... :D Nicméně tohle byl výborný nedávný oběd na obitém talíři - dušený vepřový plátek se zeleninou a vařené brambory.


Úžasná omáčka, na kterou mám už napsaný recept a brzy vám ho zveřejním :) Omáčka z mrkví, pomeranče a zázvoru, je lehce ostrá, ale taky sladká :) Nejlepší k bramborám, nebo pokud chcete low-carb večeři, jako já, tak s orestovanými kousky kuřecího - lahoda :)


A je to tady, hrozné ranní světlo! Nicméně jsem snídala úžasný ovocný crumble. Dole pokrájená hruška na kostičky zasypaná křupavou drobenkou z vloček, arašídového másla, skořice a trošky třtinového cukru - zapéct a podávat horké s jogurtem - bomba! ♥


Pečené brambory jen tak na pečicím papíře s kořením jsem si nesmírně oblíbila. Chutnají mi o 100% více než ty pravé americké, nacucané tukem. :D K tomu pečený plátek kuřecího a mrkev vařená v páře. 


Výborné, výborné banánové brownies! Někdy v říjnu jsem si je pekla na svačinky - nakrájela na kostky, zabalila do alobalu a nechala v mrazáku... Pak postupně rozmrazovala. Určitě vám přidám recept - jsou zdravé a velice chutné! :)


Typický kuřecí salát s jablky a ořechy, recept najdete tady. Nicméně nedávno jsem přidala i hrušku, protože jich máme doma snad milion, a bylo to taky super :)


Banánový chlebíček, který jsem pekla podle FitFood Manic. K tomu řecký jogurt, kousek jablka a zdravá čokoládová pomazánka z avokáda, která je naprosto boží ♥


Takový méně zdravý oběd - gratinované brambory a pečené kuřecí. Jo, maminka vaří nejlíp. :D


I takhle může vypadat zdravá večeře :) Plátek domácího žitného chlebíku se spoustou semínek, na tom šunka, sýr a volské oko s mletou paprikou, dělané na kapičce oleje :) A samozřejmě zelenina :)


Svačinka v podobě oblíbeného kynutého hruškového koláče s drobenkou a sklenice bezlaktózového mléka. Po cvičení zasloužené :)

4 komentáře:

  1. Ta omáčka vypadá skvěle! A já miluju brownies, takže si je jdu hned upéct :P

    OdpovědětVymazat
  2. Já chci ten kynutej s hruškami! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Omáčka vypadá zajímavě, těším, se na recept! A taky crumble vypadá dost dobře! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam ,ten crumble zní dokonale ! Musím ho co nejdříve vyzkoušet :D !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)