31. ledna 2016

Zdravě z biosféry I.

Určitě znáte obchod biosfera.cz a pokud ne, určitě se běžte mrknout na věci, které nabízejí! Já po tomto eshopu pokukuji již dlouho a na Vánoce jsem si odtud přála balík plný zdravých potravin! Splnilo se ♥ a tak se tedy doma raduji z mnoha zdravých dobrůtek a prostřednictvím jakéhosi seriálu bych se s vámi chtěla podělit o své dojmy :) Dneska bych začala chia kašemi, zázvorovým sirupem a bio čokoládovými hvězdičkami, tak snad se vám bude článek líbit a já budu mít chuť pokračovat v těch dalších (kecám, jasně že budu :P) Tak pojďme na to.. :) Kliknutím na obrázek se dostanete přímo k produktu :)



CHIA KAŠE
Pro někoho zřejmě žádná novinka. Teoreticky ani pro mě ne, v regálech albertu a možná i jiných řetězců jsem je už viděla a na biosféře je pořídila jen proto, že jsem potřebovala něčím doplnit jistou částku :D Každopádně u mě uspěly. Vyzkoušela jsem dvě varianty: borůvky&syrovátka a brusinky&kešu. Borůvková u mě na plné čáře vede, brusinková mě neoslovila vůbec. Přestože nejsem zastánce instantních kaší, myslím si, že toto by mohla být lepší varianta pro ty, kteří je mají rádi. Vyrábí je firma semix, která se snaží o zdravější výrobky. Kaše obsahují mimo ovesných vloček a chia semínek také sušené mléko, cukr, syrovátku a sůl. Na jednu porci obsahuje kolem 250kcal :)


ZÁZVOROVÝ SIRUP
Poslední dobou mám zázvor velmi ráda. Často popíjím maminčin zázvorový čaj s pampeliškovým medem, v létě jsem popíjela zázvorovou limonádu a také horký zázvor chutná moc dobře. Proto jsem si řekla, že vyzkouším i tento sirup, ať mám nějakou obměnu k datlovému, javorovému a agáve. Mile mě překvapil svou chutí - je typicky zázvorová, ale zároveň ne moc silná. Ke sladkým sirupům je to úžasná alternativa, zase udělá jídlo maličko pestřejší (a ostřejší :)).


BIO HVĚZDIČKY S RAPADUROU
Na tento produkt koukám od doby, kdy ho na svém blogu zmínila Monika. Letěl do online košíčku snad jako první a když mi pak napsali, že ho nemají, byla jsem zklamaná. O to větší radost byla, když nakonec hvězdičky dorazily, ještě navíc zadarmo! :D Jejich tajemství je v tom, že jsou vyrobeny s celozrnné mouky a jako sladidla je použitá rapadura, což je sušená třtinová šťáva, tudíž jsou o něco zdravější než třeba klasické čokomušličky. Chuťově navíc rozdíl nepoznáte, maximálně v tom, že nejsou tak nechutně přeslazené :) Rozhodně doporučuju, příjemně mi zpříjemňují ranní misku s jogurtem a müsli :) 


1 komentář:

  1. Borůvkovou chia kaši jsem teď dostala v jednom swapu, schovávám si ji v práci "pro případ nouze", tak jsi mne docela navnadila :-)
    http://werka13.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)