9. května 2016

Food inspiration XLII.

Tak vás po nějaké době vítám opět u Food inspiration! Jde o poněkud starší fotky cca 3-4 týdny, momentálně zkouším paleo stravu a určitě vám potom podám nějaké informace. Dnešek je krásný den, sluníčko svítí a tak se chystám ven na nějakou svěží procházku s pejskem. Užívejte slunečného počasí a dejte mi vědět, co dobrého jste si v poslední době připravili :)



Lehký začátek dne ve znamení avokádové nutelly s domácí granolou a oříškovou kávou. Oba recepty najdete na blogu tady a tady


Jak jste určitě postřehli v článku o novinkách za měsíc březen, s tofu moc kamarádi nejsme. Tady jsem ho vyzkoušela v kombinaci s mrkvovo-zázvorovou omáčkou.. Ale nemůžu mu přijít na chuť. 


K večeři muffiny?! Ano! Slané! Plné kuřecího masa, rajčat a jarní cibulky! Chutnaly jako pizza, těžko uvěřit, že jsou vlastně úplně zdravé :)


Oběd, když doma nikdo nevařil. Vajíčka, žitná houska se sýrem a zelenina. 


Malé povzbuzení před dalšími jízdami v autoškole přišlo vhod, zvlášť, když jezdíte v půl osmé ráno! :D Proteinové muffiny, půlka banánu a lžíce kešu másla.


Abyste si nemysleli, že jím jenom zdravě! :D Občas si dám ráda i ten smažený řízek s bramborama, protože moje mamka dělá nejlepší řízky na světě 


To je tak, když jdete s přítelem na procházku a pak vůbec nevíte, že máte hlad. Domů přijdete vyhladovělý a potřebujete pořádnou porci. Vajíčka, celozrnné pečivo se šunkou a zeleninka. 


 Taková menší svačinka. Oblíbená kombinace. Cornies s meruňkovým šmakounem, ořechovým máslem a semínky.


Tuším, že to byla večeře? Kuřecí steak s bramborovou kaší a dušená zelenina, u mě taky velmi oblíbené. 


Jedno z mých oblíbených jídel je toto kuře s ananasem :3 Brzy se můžete těšit na recept, protože o takovou souhru chutí vás ochudit nemůžu! :)


A tady už můžete vidět vajíčkovou pomazánku se slunečnicovým chlebíkem z Lidlu a nějaká ta zelenina k tomu. Na pomazánku jsem vám už recept napsala :)


Jestli je potravina, na kterou bych mohla pět ódy neustále do kola, je to zaručeně tvaroh. Oblíbená součást jídelníčku :3 Tady s domácím ořechovým müsli a sušenka s melasou navrch :)


Vepřová panenka je mé opravdu oblíbené jídlo, navíc mamka ji umí výborně. Obalená ve slanině s brambory a karamelizovanou šalotkou :)


Máte chuť na brownies s tvarohem? Vyzkoušejte tuhle zdravou variantu od Kristiny. Opravdu luxusní záležitost.


A nakonec jeden z typických obědů - jednoduše kuře s rýží a zeleninou. Nic těžkého, a přitom chutného :)

5 komentářů:

  1. Všechno vypadá skvěle :)
    Můžu poprosit o recept na ty slané muffiny?!?

    http://navrmi.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady:) http://blogbyp.blogspot.cz/2016/03/slane-muffiny.html

      Vymazat
  2. Samé dobroty! :) Já zase tofu můžu :3

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam samé dobroty :) A tvoji mamku obdivuji, jídla od ní vypadají opravdu skvěle.. například vepřovou panenku bych si dala hned :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty muffiny se mi líbí. Mňam. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)