8. srpna 2016

Food inspiration XLVI.

Ahooj! Přeju Vám krásné pondělní ráno. U nás máme krásné sluníčko, což zase jednou připomíná léto a vidím to dneska na nějaký výlet:) Zároveň doufám, že to počasí vydrží, chci si užívat v tom slunečném počasí :) Prázdniny utíkají, už jsem toho zažila mnoho, ale doufám, že hodně zážitků mám ještě před sebou :) Jak si užíváte volna vy? Mám tady pro vás jídelní inspiraci převážně za červenec, něco málo už ze srpna. Snad si zase něco převezmete i do svého jídelníčku :) ♥


Po delší době jsem si vzpomněla na svou oblíbenou čínu, na kterou jsem vám mimo jiné recept také kdysi zveřejňovala. Výborné jídlo do teplých dní, protože se dá jíst i vlažné či studené a stále je moc dobré. Neměla jsem chuť na přílohu, tak mám vespod pouze míchaný salát :)


Tvaroh je můj nejoblíbenější zdroj bílkovin, snídám ho téměř denně, až na pár výjimek, kdy padne třeba na svačinu :D Vždy smíchám s troškou proteinu na dochucení, přidám svou oblíbenou domácí granolu a ovoce - borůvky ♥ :)


Vajíčka jsou taky skvělé jídlo plné bílkovin, na večeři ideální. Míchaná s cibulkou a slaninkou mám nejraději! K tomu kousek slunečnicového chlebíku a zelenina. 


Můj nejoblíbenější "hřích". V uvozovkách, protože ačkoliv tak na první dojem nemusí působit, je úplně zdravý. S ovocem a bílým jogurtem. Čokoláda ani arašídové máslo občas nesmí chybět. A pokud na tu čokoládovou buchtu chcete recept, mrkněte sem :)


Bio oběd! Rajčata máme na zahrádce, okurku jsem ukradla ze zahrádky kamarádů, brambory z naší vsi jsou také v biokvalitě (a chuťově nejlepší!) a králíka chovala sousedka. A pak ho prodala. Nám. Za dobrou cenu. :D Bylo to výborné! :)


Ráno jsem měla šílený hlad a netušila, na co mám větší chuť - chtěla jsem toho hodně :D Takže trošku zakysané smetany s domácí granolou, mini pečený tvaroh s borůvkama, šťavnaté blumy a kávička. 


Vajíčka budete vídat často - maso už nejím tolik, jako dřív a nahrazuju nejčastěji právě vajíčky. Ona míchaná na slanince a cibulce, s celozrnným toastem a zeleninou jsou prostě nejlepší :)


Lehký těstovinový salát plný zeleniny, sýra a italského koření.


Opečený křupavý slunečnicový chléb, cottage, šunka, sýr a slanina.. :3


Jedna z těch snídaní, kdy jsem ani moc nevěděla, na co mám vlastně chuť. Na ten koláč, co jsem upekla, nebo na zakysanou smetanu s granolou a banánem? Takhle to dopadlo.. :D Receptík na zebru najdete v posledním článku :)


Netřeba představovat. Tady s polníčkem - chuťově není špatný, ale příliš mě taky neoslovil :) Na ty sytě zelené saláty zkrátka zrovna nejsem.. :D


Svačinka pro mě a maminku ♥ Chlebík jsem opekla v toastovači, přidala salám, šunku, tvarůžky, zeleninu a sýr, nechala zapéct v mikrovlnce. Je to výborné, křupavé a pokud použijete žitný chléb jako já, tak i zdravé a to se vyplatí! :)


Klasicky míchaný tvaroh s proteinem, klasicky moje výborná kokosová granola. K tomu nektarinka a nejlepší ořechové máslo všech dob! Arašídovo-kokosový šufánek! Chutná jako náplň z raffaella... Není super si užívat takovou hříšnou dobrotu zdravě? :P


Kuřecí kousky s italským kořením, oblíbená červená rýže a zelenina na páře. Takové to typické suché #fitness jídlo, ale mně zkrátka chutná... :)


Na závěr vám chci ukázat nejchutnější letní dobrotu - proteinová borůvková zmrzlina ♥ To je prostě dokonalost, hlavně takto polorozteklá! :) S kouskem banánu, lžící vaječného koňaku a kostkou 90% Lindt. A bez výčitek:)

2 komentáře:

Děkuji za milý komentář :)