22. října 2014

Diary poprvé

Tolik věcí se v životě mění, že je všechny ani nestíhám registrovat. Co začala škola, jsou všude. Opět jsem členem toho boje o lepší známky, obětí dennodenního učení. Do toho spousta zájmových činností po škole a volný čas je pryč. Přijdu domů, něco uklidím, nakrabičkuju si jídlo na další školní den, napíšu nějaký ten článek (nebo část článku), kouknu na seriál a jdu do hajan.


Coby herečka ve školním dramaťáku máme poslední dobou samá představení směřující k derniéře. A taky zkoušky nové hry. Hry plné humoru, takže mi ani nepřijde, že zkoušíme :)
Začala jsem navštěvovat kurz španělštiny. Baví mě to, ale zase je o nějaký ten čas méně. Moje volba. Jsem ráda, že mám zájmy a nejsem jedno z těch rozmazlených dětí sedících neustále u počítačových her a stěžujících si na nudu.


Jsem ve druháku, což pro mě a vlastně celý ročník znamená taneční. Ze začátku jsem z kurzu měla docela hrůzu, jelikož i přesto, že jsem kdysi zkoušela tancovat tancovala, jsem prkno. Ovšem první lekce mě uklidnila, ukázalo se totiž, že beznadějný případ nejsem a docela mi to jde.


Letos mě taky čeká absolvování z kytary! Velká věc, na kterou se těší snad každý žák ZUŠ. A pokud nějaké takové výjimky jsou, já mezi ně nepatřím. Mám krásné skladby, a i když jsou těžké, těším se na chvíli, kdy je slavnostně na pódiu přednesu.
Zájmů mám opravdu mnoho a volného času minimum. O tom, že na koni jsem neseděla přes 4 měsíce cože?! ani nemluvím... Po večerech se snažím blogovat a čas od času se vám ozvat. Pravidelně dvakrát nebo třikrát do týdne. :) 
Co se mého životního stylu týče, nastalo pár změn. O těch bych ale chtěla věnovat nějaký další článek, abych to nepatlala sem a nevznikl tak ohromně nudně dlouhý článek. :)



Za chvíli máme listopad a s ním obávané čtvrtletí. Co je horší, mně zbývají pouhých 38 dní na uzavření pololetních známek. Chystám se totiž v lednu odcestovat na tři měsíce na sever, přesněji řečeno do Dánska, coby výměnný studentský pobyt. Snažím se o dobré známky, ale samozřejmě ne vždy to jde. Jako příklad uvedu fyziku, kde mi letos přijde zajímavější luštění sudoku. Nebo mi prostě nesedne učivo. Třeba taková geometrie - kdo to vymyslel?!


Do Dánska se ovšem nesmírně těším, stejně asi jako další čtyři holky, co pojedou se mnou :) Každá budeme ubytovaná v jiné rodině a budeme mít proto jedinečnou šanci se zlepšit v angličtině. Navíc se seznámím s novými lidmi, navážu kontakty, poznám cizí kulturu a určitě mnoho dalších věcí! Dánsko je skvělé, už jsem měla možnost pobýt v něm týden a doteď na tu dobu s láskou vzpomínám. Lidé jsou milí, města krásná. Hodlám si to prostě užít na 300%!


Na co se ale už moc netěším, je následné dohánění učiva, přezkoušování, pilování absolventských skladeb... Bude toho hodně, ale zvládnu to. Jiná cesta není. Když si chci užívat, musím pro to něco udělat. Příležitost musí člověk popadnout za pačesy ať se děje co se děje :)

Co vy a změny? :) Jeli byste taky na nějaký dlouhodobý studentský pobyt do zahraničí, pokud byste měli tu možnost? :)

3 komentáře:

  1. Koukám kolik věcí stíháš až se tedy popravdě divím, ale to asi stíháš kvůli tomu, že školu nemáš do podvečerních hodin a nedojíždíš domů přes hodinu a půl, kdy dorazíš domů těsně kolem cca 17-18 a zbývá ti jen čas na učení. Tak ti tiše závidím.:)
    Držím ti palce na kytaru,abys to dala:)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. je super, jaké máš zájmy, to v dnešní době málokdo :) jazyky se budou jedině hodit a taneční si určitě užiješ! (já jsem taky šílený dřevo a nakonec jsem byla ve finále o nej taneční pár, nechápu doted :D)
    jéé taky jezdíš na koních? to ani nevím :)
    Dánsko? ach bože jak já ti závidím, taky bych hrozně chtěla někam na sever! užij si to a nezapomeň pak naházet kupu fotek! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, ty seš taky notně vytížená bytost... takovejch zájmů... v dramaťáku jsem byla na prvním stupni a tehdy jsem byla ještě tak blbá že jsem se radši flákala neužitečně na hřišti a tudíž tam moc nechodila :-/ na kytaru jsem se naučila jeden akord a pak mi umřely prsty xD a coby s novým jazykem teď zápasím s povinnou fráninou a dobrovolně bych ji fakt nebrala, takže obdivuju jak tebe tak i to jak to zvládáš protože to mi přijde nemožný :-) a užij si to na výměnným pobytu ;-)
    --
    já jsem se svým psaním na pravopis obzvlášť vysazená a považuju za známku kvality člověka jestli psát umí nebo ne, protože čím hůř někdo píše tím větší obvykle bývá bezcharakterní kretén, byť to spolu zdánlivě nesouvisí a nemůžu to univerzalizovat xD co máš proti kafíčku? energie!!
    a mimochodem, brigáda už sehnána, viz. současný deníček :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)