4. listopadu 2014

Čím se líčím

Make-up. Mám pocit že veledůležitá součást vybavení většiny teenagerek :) Taky jej považuju za důležitý, ale zase ne tak moc, že bych se bez něj neobešla. Obešla. Ale proč se každé ráno trošku nepřikrášlit :) Holky chtějí být krásné :)



Jak jde na fotce vidět, mám toho v zásobě hodně. Možná až moc. Ale to tak bývá, když vlezete do drogerie a ze všech stran na vás vykukují slevy! :D 
Nepoužívám všechno z toho, většinou prostřídávám. Pokud jde o značky, někdo má oblíbenou jednu jedinou a té je věrný. Já jsem věrná třem - miss sporty, essence a gabriella salvette.


Začala bych make-upem. Používám tekutý nebo pudrový. Podle času a nálady. Když mám čas a chuť si s líčením vyhrát, sahám pro tekutém. Ovšem v poslední době, kdy zase tolik nestíhám, používám hlavně ten pudrový. Vyhovuje mi, že nemusím nic vklepávat do pleti, jen jej rozmažu a je hotovo :) Taky je strašně příjemný na nošení, mám takovou sametovou pleť :) A nemusím na fixaci používat další vrstvu pudru :)


Používám korektor. Ne že bych měla černé kruhy pod očima (spím dobře spáč), ale spíš tak ze zvyku, pro rozjasnění :) S korektorem od essence jsem velice spokojená, ostatní mi až tolik nesedí.
To druhé je jakýsi tekutý korektor sloužící především k zamaskování akné, ale lze taky použít jako tekutý make-up. Osobně ho moc nevyužívám, problémovou pleť nemám a tak není potřeba :)


Když už přijde řada na tekutý make-up, je zapotřebí pudru. Pokud jde o pudr, vždy používám gabriella salvette. Buď ten minerální nebo ten v té hezké cvakací pudřence :D
Oba jsou mi sympatické jak obalem, tak obsahem, velice příjemné, hezky se nosí a pěkně voní :)


Nemám ráda složité líčení očí, stíny a tak podobně. Navíc v tom ani nejsem zběhlá, nevím, jaké barvy by mi sedly a jak je nakombinovat :) Proto nejčastěji volím pouze linky - tekuté, nebo tužkou :)
Tekutým se snažím vyhýbat, protože neudělat to hrbolaté chce hodně trpělivost a delší praxi! :D Zato s tužkou žádný takový problém nemám. Používám černou nebo hnědou (kterou jsem zapomněla vyfotit).


U řasenky miluju velký hustý kartáček. V tomhle jsem přesný opak mojí mamky, která říká, že čím menší, tím lepší. Každá máme jiné nároky :) 
Řasenku od essence jsem měla poprvé a zřejmě ne naposled. Vyhovuje mi. Ovšem ne tolik jako modrá nebo fialová od miss sporty :) Ty jsou mé nejoblíbenější a sahám po nich pravidelně! :)


Čeho mám ovšem mega zásobu a spotřebu, jsou různé lesky a balzámy na rty. Jsem jedním z lidí, co musí mít na rtech permanentně něco napatlané. Na fotce je vážně jen zlomek toho, co vlastním maniak :D Různě barevné lesky a balzámy. A i já podlehla kouzlu baby lips, jsou opravdu skvělé a dlouhodobě hydratují :) I když jejich cena zase tak skvělá není :D Snad vydrží :))

Co vy, jaké máte oblíbené značky kosmetiky? :)

5 komentářů:

  1. Tomuhle ty říkáš až moc? Moji šminktašku jsi už sice na fotce viděla, ale není to zdaleka vše, jen to najpoužívanější xD Babylips mám totéž, tedy to oranžové :-) a obě tyhle řasenky a linky taky bývaly v mé výbavě, ale nikdy si nekupuju stejnou řasenku dvakrát protože nevyzkoušených je hromada xD mě mejkapy, pudry a korektory od essence a miss sporty nesedí, jediný co od nich uznávám jsou věci na oči :-) a od Gabrielly nemám nic, byť ji máme v drogerce xD
    --
    Neomlouvej se, P. vůl je, ale prostě... jsem beznadějný idiot který ho pokládá za ideál i po tomhle všem :-/ a děkuju za pochvalu ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné věci používáš. :) Tu modrou řasenku také používám. :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký článek:) Abych pravdu řekla, já jsem hrozně líná se malovat :D takže to dopadne jen zamaskováním kruhů pod očima, linkami a řasenkou :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já si musím už udělat v kosmetické tašce pořádek. Mám tam hroznej čurbes :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)