16. prosince 2014

Tvarohový shake

Ne zrovna málo lidí mi psalo o recept na můj oblíbený shake, který si dávám po cvičení v různých provedeních, ať už s granátovým jablkem, s rozinkami, oříšky nebo chia semínky. Ani nevím, zda se to dá nazývat receptem, zkrátka rozmixujete všechno dohromady a máte hotovo. Je to opravdu sytá svačina plná bílkovin, sacharidů z ovoce a zdravých tuků. A navíc jednoduchá a ze surovin, které jsou každému z nás dostupné.


Na úvodní fotce vidíte shake v jeho hustší konzistenci, doplněný o cukry z hrušky a tuky z mixu oříšků. Jak jsem již psala výše, mezi další varianty patří ta s granátovým jablkem, nebo tekutější shake s lžící chia semínek. A taky mám ráda kombinaci tohoto banánového tvarohu spolu s rozinkami a semínky.


Na tvarohovou svačinku budete potřebovat:

nízkotučný tvaroh (nebo nízkotučný řecký jogurt)
50ml polotučného mléka
lžíci kakaa (nebo karobu)
lžičku arašídového másla (nebo jiného oříškového másla)
banán (nebo šálek lesních plodů)
lžičku skořice
lžičku medu (dle chuti)

Všechno to vhoďte do mixéru nebo rozmixujte tyčovým mixérem a nacpěte si žaludky. Garantuji vám, že se do této pochoutky zamilujete. Pro mě to byla láska na první ochutnání ♥
A nezapomeňte mi dát vědět, jak vám chutnalo! :)

6 komentářů:

  1. mňaaaam :333

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé super způsob co udělat s tvarohem, s bílkovinami furt válčím a tvaroh jich má skoro nejvíc takže pořád přemýšlím jak ho dlabat způsoby které už mi nelezou na nervy svou neměnností (většinou do něj jen šoupnu kakao, osladím a sežeru) takže jsi mi udělala radost ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. jé recept na který jsem se těšila, super, o víkendu vyzkoušíím! :)

    OdpovědětVymazat
  4. No bezva :D Jak kdyby nestačila jedna závislost tento týden - kuskus, ted určitě budu závislá i na tomto shaku :D Vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, přídavná jména píšu už víc jak půl roku a zatím celkem stačí xD to víš, nadějná spisovatelka jich musí mít v zásobě mraky xD taky nestíhám a stejně bloguju denně takže se styď xP říkala jsem že mahagonová chytla černě xD ale fotku taky chci xD to víš, flashka je můj nejcennější poklad xD No jo, supervizorky jsou divný bytosti xD Taky miluješ Shakespeara? u mě je to jedninej autor povinné četby kterého obdivuju a uznávám xD klasik s velkým K :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mňamky, to bych si dala. :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)