29. dubna 2015

Kuřecí salát s jablky

V tomto jídle se samozřejmě ukrývá mnohem více než kuřecí maso a jablko, až rozkliknete recept, můžete být maličko zděšeni. Kombinace vám může znít hrozně, ale radím vám, neváhejte a vyzkoušejte to. Ze začátku jsem se na toto koukala taky s výrazem dohromady to nemůže chutnat dobře, ale byla to láska na první ochutnání. Navíc je to recept opravdu zdravý, obsahuje dostatek bílkovin, sacharidů i správných tuků a k tomu všemu má výbornou chuť :)



Na kuřecí salát s jablky budete potřebovat:

1 kuřecí prso
2 lžičky kokosového oleje
koření
půl jablka
plátek celozrnného toustového chleba
vajíčko
pažitku nebo petrželku 
hrst vlašských ořechů
2 velké hrsti ledového salátu

Není toho málo, ale množství tomu bude odpovídat, nebojte se :) Jako první si na kokosovém oleji orestujte kuřecí kousky s vámi vybraným kořením. Hotové maso vyndejte na talířek a nechejte vychladnout. Do výpeku vhoďte pečivo pokrájené na kostičky, přidejte pažitku či petrželku, zalejte rozšlehaným vajíčkem a míchejte do doby, kdy se pečivo celé obalí a vajíčko se zdrcne. A máte hotovo. V míse nakonec smícháte natrhaný ledový salát, na kostičky pokrájené jablíčko, nasekané ořechy, kuřecí kousky a vajíčkovou směs s pečivem. Jídlo je svěží díky salátu, křupavé díky jablíčku a oříškům. A chutný díky všemu! :)

3 komentáře:

  1. Musí to být zajímavé a velmi dobré :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak říkáš, zajímavě znějící kombinace, ale proč ne :) Všechny ingredience výborné, tak to přece dohromady nemůže tvořit nic špatného, no ne? :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Náhodou, to není až tak zvláštní :) Jako já jím čočku a mrkev s rýží, takže..:D a musí to chutnat skvěle!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)