13. července 2015

Boj proti náhlému hladu

Určitě už se vám to někdy stalo. Někam jdete a náhle vás přepadne hlad i přesto, že jste se doma předtím pořádně najedli. Proč tento hlad chodí má mnoho důvodů a jedním z nich je, že někdy si člověk ani neuvědomí, kolik času od jeho posledního jídla uteklo, kolik toho nachodil a vlastně tak vyčerpal energii. Mně se to stává často, zkrátka najednou pocítím déle potlačovaný hlad a potřebuju se najíst. Jinak jsem nepříjemná a myslím jen na jídlo, to není dobré :D Mám pro vás tip, jak se tomu zdravě vyhnout. :)



Je tady určitá možnost, že máte pouze žízeň. Proto se nejprve napijte a chvíli počkejte, jestli hlad neustoupí. Něco k pití byste s sebou měli mít vždy. Pokud tedy nemáte žízeň, ale hlad, a víte, že před sebou máte ještě dlouhý čas plný pochůzek a věcí k vyřízení, je asi fajn si dát něco k jídlu - třeba maličkost. Já u sebe v kabelce nebo batohu mám vždy pár věcí, kdyby tahle chvíle přišla. Kdysi dávno jsem na pocit hladu nereagovala a najedla se až o 2-3 hodiny později doma, ale mé tělo mezitím už hladovělo. Vyvolalo to ve mně akorát stav záchvatovitého přejídání. Takže i takto se částečně dá ZP předcházet :) Většinou nosím nějakou proteinovou nebo müsli tyčinku, jablíčko a v záloze mám malé sáčky s porcí oříšků, sušeného ovoce, nebo mixu ovoce a oříšků. Nezabere to moc místa a na nějakou chvíli vás to zasytí. Přestože třeba müsli tyčinka z obchodu není to úplně nejzdravější, je to určitě lepší než vtrhnout do pekárny a nacpat si bříško smaženou koblihou :) 

Jak řešíte tyto stavy vy? :) 

6 komentářů:

  1. ještě kdyby se můj žaludek obešel s tímhle, místo s kopcem čokolády, to bych si moc přála :/ :D
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Taky u sebe nosím něco navíc - oříšky, semínka, tyčinku nebo jablko. Dost často se to hodí a nejen mně. :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám vždy u sebe pytlík oříšku a sušeného ovoce nebo kus ovoce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně nějak ty musli a cereální tyčinky úplně přestaly chutnat. Takže většinou buď sezamové plátky (v Lidlu mají za dobrou cenu šikovné balení, ve kterém jsou 3 malé balíčky), oříškové tyčinky (Emco, Maxi nuta, De nuts) nebo bílkovinné či energetické tyčinky (Rossmann nebo DM). A v nouzi vrthnu do supermarketu a koupím si neochucený kefír ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já náhlý hlad řeším mimo civilizaci všemožnýma tyčinkama a sušenkama a v civilizaci prostě zajdu do nejbližšího obchodu a je mi jedno, jestli si koupím koblihu, zmrzlinu nebo cokoliv "nezdravého". :)
    roxyshealthyland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Já si s sebou nosím spíše nějaké zdroje bílkovin :) Ořechy bych taky brala, ale takové cereální tyčinky už ne....Vůbec mě nezasytí, spíše mám po nich ještě větší hlad :D Takže když už tyčinky, tak spíše proteinové :) Ale nosím si s sebou i nějaké to domácí pečivo s šunkou/sýrem nebo domácí buchtu :) A třeba kousek ovoce :)

    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)