1. srpna 2015

Proč je důležité mít motivaci

Zdravím vás při novém měsíci, věřili byste, že už je půlka prázdnin za námi? Hrůza. Ještě nějakých třicet dní a je tady třeťák. Někdo řekne, že tady sranda končí - já si myslím opak. Tady ta sranda teprve začne :D Ale dost o škole, té budeme mít všichni plné zuby už brzo. Dneska bych chtěla mluvit o motivaci, nejprve k čemu je vlastně dobrá, a pak o tom, k čemu jsem se před pár dny motivovala já. K prvnímu v měsíci se myslím tento článek hodí stejně jak by se hodil k jakémukoliv jinému dni. Je delší, rozepsala jsem se totiž více, než je u mě obvyklé :D



Budu se věnovat především motivaci ke změně životního stylu, k hubnutí, ale stejně tak si můžete některé poznatky přenést i do ostatních částí života. Motivace je pro nás jakési vnitřní nutkání dát věci konečně do pohybu. Pokud je vaše motivace silná, budete se k cíli posouvat lépe a rychleji, ale ta vnitřní síla často pokulhává nebo slábne. Je tedy fajn se motivovat i postupem času, nejen na začátku.


Pokud mluvíme o hubnutí, nebo třeba nabírání svalů a podobně, měli bychom si na začátku stanovit nějaký cíl, kterého chceme dosáhnout. Každý svou motivaci získává jinak. Někomu k prvnímu kroku stačí pohled do zrcadla, číslo na váze, fakt, že už se nevleze do staršího oblečení. Podle toho si stanoví cíl a jede. Musíte se smířit s tím, že změna nepřijde ze dne na den ani během dvou týdnů. Postupujte malými krůčky kupředu. Těmi krůčky myslím malé cíle, za které se odměníte. Odměny by měly být úměrné velikosti toho úkolu. A taky se nezapomeňte neustále motivovat! Někoho nakopává menší oblečení, někoho obrázky s motivačními texty a někoho nějaká osobnost, ke které vzhlíží.


K teorii by asi stačilo, teď se vrátím ke mně a k tomu, co mě přimělo tento příspěvek napsat. Když jsem začínala blogovat, napsala jsem tento článek. Od té doby uteklo dost vody a já si (hlavně po Dánsku) všimla, že jsem z toho stylu trošku více vyklouzla a zase docela přibrala. Některé věci mi nepadly už vůbec, jiné jsem měla na těsno a zkrátka to s váhou bylo nahoře a dole. Je pravda, že co jsem se z donucení dala na jaterní dietu, jsem něco zhubla, ale není to to hubnutí, které jsem chtěla. Testy jsou momentálně v pořádku, lehký pohyb mám už taky povolený, a tak se do toho chci zase trošku vložit. Motivací mi jsou loňské kalhoty, do kterých se nevlezu, ale v zimě bych v nich chtěla zase zazářit :D


Začala jsem již před pár dny - namalovala si zase všemožné tabulky, vytvořila krátké workouty (spíše posilovací, kardio moc nemůžu) a vrhla se do toho po hlavě. Jídlo si přizpůsobuju podle jaterní diety a cvičení nemám náročné, ale i za těch 10 dní si myslím, že udělalo dost. Přece jen to pro tělo je po 2 měsících klidu a nic nedělání šok. Cítím se mnohem lépe jak po fyzické stránce, tak po psychické. Pohyb mi vážně chyběl. Jsem zvědavá, jak na tom budu za dalších 40 dní :) Pokud byste chtěli vědět něco více o mém současném režimu, dejte mi vědět do komentářů! :)


A jak se motivuji? Jak můžete vidět na papíru v úvodu, chci zvládnout hlavně prvních 50 dní, potom pokračovat i dál. Potřebuju se dostat znovu do toho kolotoče výživy a pohybu a samozřejmě něco zhubnout, ideálně se dostat na svou loňskou váhu a do těch kalhot. Stejně jako různé tabulky jsem si připravila i skleničky s bonbony (použít můžete kamínky, mušličky.. prostě cokoliv), které symbolizují jednotlivá půlkila, která shodím nebo naberu. Podle toho se budou bonbonky přesouvat. To mi hodně pomáhá, stejně jako zelené fajfky za úspěšné dny žádný červený křížek nebude! :)


Za malé krůčky se odměňuju různě - koupím si nový lak, tričko, nebo i nějakou dražší zdravou potravinu, co už dlouho chci. Prohlížím si motivační obrázky sláva instagramu, koukám na starší fotky a hlavně na ty kalhoty, které jsou mým cílem!


Chtěla bych vás moc podpořit v cestě za vašim cílem, protože ať se k němu posunujete jakýmkoliv tempem, jste dál, než jste byli na začátku! Hodně zdaru :)

INSTAGRAM | FACEBOOK

8 komentářů:

  1. joo chceme článek o tvém nynějším režimu :) a všechno zvládneme, motivace je teď obrovská ♥ u mě to jsou ty kraťasy, které prostě příští léto obleču!

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek. Líbí se mi to s těmi bonbony. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek! :-D Takový jsem právě potřebovala :-D A byla bych moc ráda, kdybys napsala ten článek o tvém současném režimu :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Držím moc palce, ať se podaří do zimy oblíknout kalhoty :) Oblečení je úplně nejlepší věc na měření a porovnání :) Také takové kousky mám :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to ti drzim palce a preju hodne stesti, at se to povede :) hlavne pozvolna, nestresovat se, vis jak jsem dopadla ja.
    Mne osobne pomahaji fotky. Jednou za mesic se vyfotim a pak dam fotky vedle sebe a vidim
    No a za odmenu? To se necim nadlabnu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Super nápad s těmi skleničkami a bonbonky :) a zelené fajsku budou a bez křížků :) a odměny jsi si vybrala skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se mi hodně líbí ten nápad se skleničkami a bonbony! Držím palce!

    Fit Buddies

    OdpovědětVymazat
  8. Motivaci si musí najít každý v nás. Když se mě snažil motivovat někdo jiný, tak mi to nikdy dlouho nevydrželo. Sama si musím vždycky najít, co je pro mě důležitý, proč dělám to, co dělám a stanovovat si k svému cíli malé cíle, které mě k tomu konečnému cíly krok po kroku dovedou :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)