15. února 2016

JILLIAN MICHAELS: Vyhrajte boj o štíhlé tělo

Ahoj, ahoj! Dneškem mám už konečně týden zaslouženého volna a tak jsem se zase trošku pustila do blogování. Jak jste si mohli všimnout, trošku jsem obměnila kabátek, sladila to hezky do růžova, kterou sice moc nemusím, ale tady v tomhle provedení se mi to i líbí :D Mám rozepsané nějaké články, tak doufám, že se to tady zase trošku rozjede :D Mám pro vás připraveny celkem 2 recenze na knížky, které se týkají zdravého životního stylu, budeme pokračovat recepty a recenzemi potravin z biosféry a snad i dalšími tipy :) Mám v plánu zatím hodně věcí, tak snad všechno vyjde tak jak chci :) A teď už k recenzi na knížku od mé drahé Jillian, od které bych četla snad i nákupní seznam. Její knížky mi vždycky něco dají a já se k nim v poznámkách ráda vracím :))



Knížka Vyhrajte boj o štíhlé tělo nese podtitul Má osobní tajemství jednoduchého, rychlého a trvalého zhubnutí. Jillian sama o ní mluví jako o uživatelské příručce a dala do ní snad všechny body, díky jejichž dodržování se vám podaří zhubnout. Souhlasím s nimi a vám doporučuji si knížku přečíst, jsem si jistá, že ve vás něco zanechá :) 

KNIHA
Nejprve nějaké obecné informace - knížka není tlustá, dá se opravdu pozorně přečíst za dva dny a nemá pevnou vazbu. Pro někoho mínus, pro mě plus, mám raději paperbacky než pevné vazby, lépe se mi drží a alespoň to vypadá, že knihu někdo četl :D Sice nemám ráda růžovou, ale tady v tomto případě mi to ani nevadí. Na obálce uvidíte usměvavou Jill, která už sama sebou motivuje k pracování na sobě. 
Celý obsah je rozdělen do 8 hlavních kapitol, z toho 7 se věnuje problematice a v osmé kapitole se sčítají body a vlastně se dozvíte, jak na tom jste. Kapitoly se věnují různým tématům, samozřejmě jídlu, cvičení, motivaci, ale také oblékání a domácnosti - všechno může mít na vaši postavu a zdraví vliv :)
Každá kapitolka je pak rozdělena do menších odstavců, ty jsou ohodnoceny podle důležitosti jedním až třemi body. Na konci kapitoly najdete seznam těchto bodíků a tam si zaškrtáte, které rady si vezmete k srdce a které pro vás zas takový význam nemají. Ze součtu bodů všech kapitol budete vycházet v poslední kapitole :)
Také v průběhu kapitol najdete nepravidelně po stranách šedé rámečky, ve kterých Jillian vyvrací mýty o hubnutí - o některých jsem opravdu neměla tušení.


MŮJ NÁZOR
Jak jsem už řekla, mám Jillian moc ráda - jak její workouty, tak knihy. Četla jsem jich už více (možná časem přibudou další články, kdo ví :) ) a s touto jsem byla opravdu spokojená. Výživné pro mě byly především kapitoly o stravě a cvičení, přece jen se na tuto problematiku zaměřuji nejraději. Každopádně pro mě byly užitečné i tipy pro domácnost, oblékání, a hlavně motivace! :) Líbily se mi i tipy, jak si poradit při večeřích v restauracích, na oslavách, večírcích a podobně, myslím si, že to uvítá každý, kdo se o nějakou tu změnu snaží. Jen mi vadí, že kniha má "jen" něco kolem 200 stran. O některých věcech bych si určitě přečetla více než malý odstaveček a proto mi pár věcí zůstalo nejasných a musela jsem studovat internet. Ale o tom to je. 
V konečném souhrnu považuji tuto knížku za vydařenou a určitě ji doporučuji přečíst - zejména začátečníkům a těm, co ve zdravém životním stylu tápou. Opravdu vám otevře oči, obsahuje hodně užitečných informací :)

Četli jste někdo? Jaký máte názor? :)

5 komentářů:

  1. Krásný kabátek má blog :) taky nemusím růžovou a kolikrát jsem už měla růžový blog :D
    Knížka vypadá dobře :) třeba si jí také někdy přečtu.

    OdpovědětVymazat
  2. krásný blog :))):)) kniha vypada super no třeba o ní popřemýšlím :))

    OdpovědětVymazat
  3. O Jillian slyším dost často, ale o knize jsem nevěděla :). Vypadá skvěle

    OdpovědětVymazat
  4. Jillian je prostě nejlepší ! :) Takže další "jillianoholik " ? :D Já právě na tu růžovou jsem, ale nemám ráda knížky co nemaj pevné desky. Ale jak říkáš od jillian bych četla i nákupní seznam. Haha. :D Už delší dobu plánuju, že si koupím nějakou knížku docela se mi líbila knížka udělejte radikální řez. :) Ale ještě jsem se k tomu nedostala, tak snad v budoucnu napravím. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec jsem nevěděla, že se u nás dají její knihy sehnat :O
    www.zdrave-jim.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)