19. března 2016

Ovocný crumble

Není to tak dávno, co jsem si koupila nové zapékací mističky a přemýšlela, co dobrého v nich připravím. Už dlouho jsem měla chuť vyzkoušet známý ovocný crumble, což je vlastně sladké ovoce pečené pod křupavou drobenkou. Jelikož se snažím vybírat zdravější varianty jídel, nechtěla jsem používat typické suroviny na drobenku a vyrobila ji z jiných. Doufala jsem jen, že zůstane zachovaná ta typická křupavost a zkrátka že se snídaně povede na jedničku. Abych měla čas na přípravu, připravovala jsem ji pro sebe a sestru v neděli - a zpříjemnily jsme si den hned od rána. A třeba zítra si ho můžete zpříjemnit i vy :)



Na 1 porci budete potřebovat:

půlku malého banánu
2 hrsti bobulovitého ovoce (borůvky, rybíz, ...)
3 lžíce celých ovesných vloček
lžíci mandlového másla (nebo jiného ořechového)
lžičku kokosového cukru (nebo třtinového)

Na dno mističky naskládáte kolečka banánu a přidáte bobulky vámi vybraného ovoce, já použila domácí hroznové víno z mrazáku. Drobenku vytvoříte důkladným smícháním vloček, másla a cukru, směs by neměla být moc mokrá, aby po upečení opravdu křupala. Ovoce v mističce zasypete a šoupnete do trouby na 190°C a pečete 15-20 minut. Opravdu vydržte. Krásně to voní a máte nutkání vytáhnout to dříve - ne :) 
Podávejte ještě horké, nejlépe s decentně oslazeným tvarohem nebo jogurtem 


Máte rádi pečené ovoce? Už jste zkoušeli crumble? :)

5 komentářů:

  1. Už dlouho chci upéct crumble, ale nejdřív by to chtělo ty mističky :D Navíc miluju horké ovoce - takže podávat jedině horké!

    OdpovědětVymazat
  2. Já dělala na podzim crumble ze švestek - úplně klasické, takže mouka, cukr, máslo ... ;-). Bylo moc dobré. Zdravější varianta by stála za vyzkoušení (manžela, kvůli kterému jsem volila klasický recept, to stejně moc neoslovilo)

    OdpovědětVymazat
  3. Hrozne dlouho se odhodlavam, abych si crumble pripravila, tak uz se mozna diky tobe odhodlam!:D:) ohledne ovoce - myslis, ze muzu pouzit jakekoliv?:)

    www.wantbefitm.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě :) já pokaždé volím jinou kombinaci, aby to nebyla nuda :)

      Vymazat
    2. Určitě :) já pokaždé volím jinou kombinaci, aby to nebyla nuda :)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář :)