5. června 2016

Kuřecí se zeleninou

Dneska opět jen tak krátce a narychlo. Mám pro vás receptík na výborný oběd. Vaření vám zabere jen pár minut, je to opravdu jednoduchá varianta, navíc zdravá a chutná. Takže jen tak jednoduše pro dnešní neděli. Slibuju, že příště už to bude nějaký jiný článek, než jídlo a zase jídlo. Do té doby se mějte krásně! :) 



Budete potřebovat: 

150g kuřecího masa
sůl, pepř
lžíci olivového oleje
barevné papriky
mletou sladkou papriku
3 lžíce sójové omáčky
50g rýže

Opět nejde vůbec o náročné jídlo. Kuřecí maso si nakrájejte na kostičky nebo nudličky, podle toho, jak máte rádi. Na menší kousky si nakrájejte i papriky (použijte alespoň dva druhy, aby jídlo bylo hezky barevně pestré). Kuře orestujte na rozehřátém olivovém oleji, jemně osolte, opepřete a zasypejte červenou paprikou. Podlejte trochou studené vody a na mírném plameni duste cca 20 minut. Přidejte nakrájenou zeleninu, sójovou omáčku a duste dalších 10 minut. Pokud máte omáčku moc řídkou, můžete zahustit třeba špaldovou moukou. Podávejte s rýží nebo ledovým salátem pro low-carb verzi :)



2 komentáře:

  1. To vypadá moc pěkně ;) a chutně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to jednoduché, rychlé a myslím si, že to může být i dobré. Místo soli doporučuji rybí omáčku a pokud se vám to podaří, tak si to kuře naložte třeba pár hodin předem. Je to pak mnohem šťavnatější. No a co k zapití? Já si po obědě dávám věci od Krupa Kratom, protože pak nemám takový ten poobědový crash. A co vy?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)