8. července 2016

Zdravě z biosféry V.

Aby to tady nebyl jen samý recept a samá inspirace na jídlo, ačkoliv to jsou nejoblíbenější články, po dlouhé době opět přidávám něco z kategorie nákupů :) Dneska mám pro vás pouze 3 věci, ale myslím si, že aspoň některá potravina by vás mohla zaujmout natolik, abyste ji vyzkoušeli :) Při rozkliknutí obrázku se dostanete na biosféru přímo k produktu. Doufám, že se máte krásně a užíváte nastávajícího léta ♥ 


BIO KOKOSOVÝ CUKR 
Kokosový cukr je jednou z nejzdravějších náhrad obyčejného cukru, získává se z nektaru kokosových květů a má nízký glykemický index, je proto vhodný zejména (ale nejen) pro diabetiky. Přestože se jedná o výrobek z kokosu, všechny kokosové milovníky zklamu - žádná typická vůně ani chuť se nekoná. Sladivost je vcelku vysoká, i když já moc neposoudím, jelikož příliš nesladím. Používám jej do pečení, nebo třeba ke zkaramelizování jablek do ovesné kaše. Rozdíl v chuti nepoznáte :)


KOKOSOVÁ PASTA RAPUNZEL
Toto už s kokosem něco společného má. Vždy jsem věděla, že miluju ořechová másla. Mou lásku k arašídovému máslu postupně předběhla láska k mandlovému a kešu máslu, a potom, co jsem ochutnala tady toto kokosové, jsem na vážkách, kterému bych přenechala první místo. Na první otevření mě však vůbec nezaujalo, říkala jsem si, že to je stejné jako kokosový olej, protože mě samozřejmě nenapadlo, že právě ten se na povrchu nacházel. Když jsem se po pár dnech dohrabala OPRAVDU k tomu máslu, bylo to pro mě velmi milé překvapení. Je lehce nasládlé, typická kokosová chuť se nikde neztratila a na horké kaši se krásně rozpouští. Co víc si přát, kokosové máslo u mě rozhodně bude mít své místo.


TAHINI - SEZAMOVÁ PASTA RAPUNZEL
Tahini jsem už kdysi dávno měla, ale příliš mě neoslovilo. Po lžičkách bych ho rozhodně nejedla. Po nějakém tom roce jsem mu chtěla dát druhou šanci, ale zřejmě nějací velcí kamarádi nebudeme. Chutná mi pouze v kombinaci s proteinovými plackami s ovocem a medem, ještě se chystám vyzkoušet domácí cizrnový humus, ale nejsem si jistá, jestli názor na sezamovou pastu někdy změním. Je tady krásně vidět, jak máme každý jiné chutě. Někdo na tahini ujíždí, jiný musí přebíjet jeho chuť. Rozhodně u mě nikdy nebude vést nad ořechovými másly, která miluji. 

Vyzkoušeli jste něco, máte rádi? :) Dejte mi vědět do komentářů :)

2 komentáře:

  1. Ahoj, zcela mimo téma, ale na jednom blogu jsem četla, že jsi mívala problém s menstruací a pila jsi nějaký čaj...můžu se zeptat, co to bylo? Promiň, že je to tak mimo téma, nevím, jak tě jinak kontaktovat. Díky moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, běžně mě lze kontaktovat normálně na emailu nebo na facebookové stránce, ale nevadí mi dotazy na blogu :D :)
      Pila jsem alchemilku, prodává se buď ve formě čajů nebo v kapičkách :) Není vůbec zač! :)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář :)