6. srpna 2016

Tvarohový zebra cake

Určitě jste tuto dobrotu už na internetu viděli anebo jste si ji už upekli. Jestli ano, určitě víte, jaká je to mňamka bez výčitek a pokud ne, měli byste to co nejdříve napravit - o hodně přicházíte. Samozřejmě, jak už to tak u mě bývá, jsem si recept opět pozměnila a upravila podle sebe, přizpůsobila jej svým chutím a požadavkům. Chtěla jsem něco zdravého, ale zároveň sladkého a s vysokým obsahem bílkovin - to se mi myslím podařilo, navíc je chuťově koláček úplně výborný. Recept najdete níže! :)



Na chlebíčkovou nebo kulatou formu budete potřebovat:

500g nízkotučného tvarohu
4 lžíce zakysané smetany
2 odměrky proteinu (vanilka, čokoláda)
3 vajíčka
2 lžíce holandského kakaa
misku rybízu (nebo jiného bobulovitého ovoce)
2 lžíce kokosového cukru


Tentokrát postup nebude ve stylu všechno smíchej a upeč. Nejprve rozšlehejte tvaroh se zakysanou smetanou a vajíčky. Poté si směs rozdělte na dvě části - jednu krapet větší. Do větší části přimíchejte odměrku vanilkového proteinu, do menší čokoládový protein a kakao. Vámi zvolenou formu vyložte pečicím papírem a těsto začněte vrstvit - lžíci vanilkového krému, lžíci čokoládového. Takto stále dokola, tím se vytvoří vzor zebry. Rybíz propláchněte a nasypejte na vrch koláče. Posypejte ještě kokosovým cukrem a dejte zapéct do trouby - 20 minut při 175°C a poté ještě 30 minut na 150°C. Kokosový cukr zmírní kyselost rybízu a dodá jemný karamelový nádech ♥ 
Já koláč asi 3 dny snídala a určitě jej brzy upeču znovu... Sice to je pouze pečený tvaroh... ale já tvaroh nade vše zbožňuju! :)


Tip: Pokud máte protein pouze vanilkový, přidejte všude ten anebo úplně vynechte. A pokud nevlastníte žádný, doslaďte tvaroh podle chuti medem či jiným sirupem, můžete také přidat vanilkový pudinkový prášek. :)

2 komentáře:

Děkuji za milý komentář :)