4. října 2016

Kokosové karí

Dneska není zrovna ideální počasí, jde cítit, že podzim je tady a léto už dávno pryč. Osobně bych v takovém počasí nejraději jen ležela, četla si knížku anebo koukala na film. Doma, v teplé posteli, s hrnkem čaje v ruce. A taky mám v tuto dobu ráda dobré teplé jídlo. Dneska mám pro vás recept na oběd či večeři, který poslední dobou dělám často a moc mi chutná. Zdravé jídlo, zahřeje a ještě si pochutnáte :) Recept mimo jiné najdete i na této stránce, kde občas nějaký můj recept přibude. Dneska už rozepisuju zase nějaký článek, který nebude obsahovat jen jídlo, tak snad se máte na co těšit :) 



Na 2-3 porce budete potřebovat:

1 velkou lžíci kokosového oleje
3 jarní cibulky
2 vrchovaté lžičky indického kari
třetina plechovky kokosového mléka
drůbeží bujon
velký kuřecí prsní řízek
půlku brokolice
polovinu jablka
sůl

Na kokosovém oleji orestujte jarní cibulky pokrájené na drobno. Neopékejte však dlouho, bohatě stačí 2 minutky. Přidejte kokosové mléko, drůbeží bujon a kari koření. Za občasného míchání přiveďte k varu. Do pánve nyní přidejte i kuřecí maso, lehce osolte a zamíchejte. Na mírném plameni směs vařte cca 10-15 minut, dokud není maso křehké a zcela uvařené. Vmíchejte brokolici pokrájenou na menší růžičky a také kostičky jablka. Povařte maximálně dalších 5 minut, aby jablko zůstalo lehce křupavé. Podávejte jen tak, anebo s rýží. Nejlepší je ta červená anebo jasmínová ♥

3 komentáře:

  1. Vypadá to skvěle. :) Určitě zkusím. Prosim tě jen, kde kupuješ a jakou značku to kokosové mléko? Děkuji za odpověď :)

    Barbora - Yoga and tea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejčastěji beru zásoby během asijského týdne v Lidlu - zelené plechovky. Pak je ještě dobré kokosové mléko v černé plechovce v Kauflandu, případně v DM, ale tam už plechovky stojí kolem 50Kč. V Lidlu bývají kolem 30 :)

      Vymazat
  2. Kokos a kari jsou mezi mými topovkami a receot vypadá zajímavě, určitě časem vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)