13. dubna 2015

5 top filmů

Po delší době by to možná chtělo nějaký další článek do rubriky, kde píšu o sobě, co mám ráda, co se mi líbí a tak. Nuže, je to tady. Dnes se o mně můžete opět dozvědět trochu víc, budu mluvit o svých pěti oblíbených filmech, které si můžu pustit kdykoliv, několikrát za týden měsíc, a stejně mě neomrzí. Ve skutečnosti je jich více než 5, ale zase tolik vás zatěžovat nechci, abyste se mi tu náhodou neunudili a neusnuli! :) Budu ráda, když mi do komentáře napíšete, v čem jsme se shodli. 

Maršál Malinovskij!


PELÍŠKY
Ačkoliv jsem se nemohla rozhodnout, kterých pět filmů zvolím, Pelíšky byly jasné už od začátku a právem si zasluhují na mém seznamu číslo jedna! Starší český film výborné kvality s legendárními herci a jejich excelentními výkony. Nehledě na to, že znám všechny hlášky to je to, s kým se taháš! a zvládla bych odříkat celý film zpaměti, vždycky mě zaručeně rozesměje a zvedne mi náladu o 100%.

...laughing out loud

LOL
Zprvu jsem se na to moc netvářila, říkala jsem si, co to zase bude za cajdák, ale naprosto si mě tento film získal. Prostředí, písničky, děj i herci se mi moc líbí (ano, mám ráda Miley Cyrus). Taková typická lovestory, romantický film, které mám moc ráda, tady není co řešit. 

Dokážeš cokoliv, když budeš chtít.

SURFAŘKA
Tenhle snímek mě zaujal už tím, že je točen podle skutečné události. Donutí vás to přemýšlet. Obdivuju tu ženu, jak si dokázala i bez jedné ruky splnit svůj sen. Přímo to ukazuje na větu, že pokud o tom dokážeš snít, dokážeš to i vykonat. 

Naše láska je jako vítr. Nemůžeme ji vidět, ale můžeme ji pořád cítit. 

DLOUHÁ CESTA
Romantický film s křesťanským podtextem, má ho hrozně ráda. Ze začátku trošku drsný, zato končí happyendem a je to hezky dojemné :) Miluju filmy, kde se někdo změní z lásky k druhému, vlastně se z něj stává nový člověk a může inspirovat mnoho dalších.

... a já se zamilovala tak, jak člověk usíná: pomalu a pak najednou docela

HVĚZDY NÁM NEPŘÁLY
Poměrně nový film, ale málokoho překvapí, že si své místo mezi top pětkou našel. Romantika, to je moje. Ovšem takový doják fňuk, co mě tak chytne za srdce jsem opravdu nečekala ano vím, že to je jen film. Pouštím si ho, když mám ponurou náladu a mám chuť si trošku pobrečet. To je normální :)

6 komentářů:

  1. LOL, Hvězdy nám nepřály a Surfařku znám a mám ty filmy ráda :) Jakožt barbar jsem Pelíšky neviděla :) a dlouhou cestu jsem též neviděla.

    OdpovědětVymazat
  2. Pelíšky jsou TOP, já je znám nazpaměť :D Dlouhá cesta je taky super film. Jinak ostatní jsem neviděla, takže díky za super tipy. Určitě se po nich na netu podívám :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že hodně filmů mám taky dost ráda :))) třeba Pelíšky a dlouhá cesta.

    OdpovědětVymazat
  4. Surfařku a Dlouhou cestu jsem neviděla :) :D A Hvězdy.. to je snad klasika :D Já je teda viděla jen jednou a jsem výjimka všech výjimek, jelikož jsem nebrečela :( :D
    http://the-biggestfear.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. tak pelíšky sú zaručená klasika! najlepší český film, ostatné som ešte nevidela, ale Hviezdy nám nepriali si chcem prečítať :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  6. Viděla jsem zatím jen Hvězdy nám nepřály, u toho jsem brečela s přítelem po boku a musela odejít :) Kniha nebyla tak dobrá, jako udělali ten film. A Dlouhou cestu si stáhnu ... (pššt) :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)