10. dubna 2015

Skvělý těstovinový salát

Hned ze začátku se Vám hrozně moc omlouvám, že jsem téměř týden nic nepřidala! Opravdu mě to mrzí :( A už pracuji na nápravě. Píši články dopředu, abych se příště vyhnula tomuto nemilému problému, že nebudu mít nic připraveného a ani čas něco napsat. Snad mi odpustíte :) Do budoucna mám připraveno pár témat, články zbývá dopsat a postupně přidávat, doufám, že u vás sklidí úspěch!Dnes mám pro vás recept na můj oblíbený těstovinový salát s kuřecím masem, recept je to jednoduchý, rychlý a velmi chutný, budu ráda, když ho vyzkoušíte a dáte mi vědět, jak vám chutnal! :)



Na 2 porce budete potřebovat:

140g penne těstovin
1 kuřecí prso 
sůl, koření 
lžičku kokosového oleje
olivový olej
polovinu salátové okurky
3 lžíce salsy z Lidlu
strouhaný sýr
balsamico

Těstoviny si uvaříte podle návodu na zadní straně balíčku. Kuřecí maso omyjete, očistíte a nakrájíte na menší kostky. Ty pak orestujete na kokosovém oleji, přidáte koření dle vlastního výběru (já nejčastěji používám grilovací koření nebo bylinkové máslo) a nakonec zprudka osmahnete, až maso chytne barvu. Hotové kuřecí kousky přidáte k těstovinám, které jste zcedili a promíchali s pár kapkami olivového oleje. Přidejte okurku pokrájenou na menší kostičky a salsa omáčku. Celé pořádně promíchejte dohromady a rozdělte na talíře. Porce zakápněte balsamicem a zasypte strouhaným sýrem. Dobrou chuť :)

7 komentářů:

  1. Balzamikový olej jsem doma kdysi dávno měla, ale vůbec jsem na něj nesáhla. A to si furt říkám, jak ho jednou musím vyzkoušet! :-)
    Těstoviny, ty já můžu. Mňam. :-) Už se těším na "letní sezónu", kdy se budu cpát saláty hlava nehlava. :D

    OdpovědětVymazat
  2. to vubec nevadíí, nám to vynahradíš dalšími články :3 už se těším v létě na jeden článek (víš jakej :P) :D♥ a jinak těstovinové saláty miluju, to mi uděláš taky :D;)

    OdpovědětVymazat
  3. ano :) protože v tom mléku je hodně laktozy a v tom tvarohu/jogortu/sýru ji není tolik:) kupuji si i bez laktozový mléko a to je v pohodě :) (někdy :D) ale hodně záleží, co jím v celém tom dnu no..
    Ten salát vypadá skvěle!!

    OdpovědětVymazat
  4. Já teď pořád jím saláty s kuskusem. Přicházejí ty letní chutě. :3

    OdpovědětVymazat
  5. Já nemám intoleranci laktózy :) jen mi mléko nedělá dobře a více než 2-3 mléčných produktů denně taky ne :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá skvěle ! Balzamiko mám moc ráda, ale ještě jsem ho nepoužila takto do hlavního jídla, spíše jen do salátů :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)