3. června 2015

Banánovo-cuketový chlebíček

Nebo taky buchta, koláček, jak chcete. Pojmenovala jsem to chlebíček, jelikož tomu byl tento výtvor tvarem nejblíže. A chutnal jako vláčná buchta a měkký koláček. Tudíž máte na výběr, jak si to nazvete vy. Nebudu to tady dlouho obkecávat, jsem z tohohle pečení na větvi, nehorázně mi to chutnalo a musím říct, že jsem ho od prvního pokusu pekla ještě třikrát. A doufám, že tenhle výborný chlebíček zachutná i vám :)



Na 1 chlebíček budete potřebovat:

2 zralé banány
cuketu
100g rozpuštěného kokosového oleje
40g datlového sirupu 
pár kapek vanilky
240g špaldové mouky
1 kypřící prášek
špetku soli

Jako první si rozmačkejte banány anebo je rozmixujte. K nim nastrouhejte cuketu a přidejte tekuté ingredience - olej, datlový sirup a vanilkovou esenci. Ke směsi nasypejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli a pořádně promíchejte. Vznikne vám taková hustá patlanina, která moc vábně nevypadá, ale už v této fázi chutná dobře! :D Pokud máte těsto až moc husté, nařeďte trošičkou mléka, opravdu stačí malinko. Promíchejte, vlejte do formy vyložené pečicím papírem, na povrchu uhlaďte a šoupněte do trouby na 180°C. Pečte asi půl hodiny, po dvaceti minutách už kontrolujte špejlí, ať chlebíček nepřepečete a máte ho krásně měkký a vláčný! :)

Jaký je váš oblíbený recept? :)

5 komentářů:

  1. To ti ta obsluha hned znepříjemní nákup vid?:D a ten chlebíček vypadá skvěle :3 podobné jsem si upekla ted muffiny :)

    http://the-biggestfear.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, tak to vypadá dost dobře :) Kolik té cukety tak dáváš?

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mňaaaaam, to já mám ráda. Já mám na blogu samotný cuketový chlebíček, ale s těmi banány to může být taky super kombinace :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)