25. října 2014

Food inspiration VII.

Jak jsem slíbila, tak plním - další díl inspirace na váš stůl je na světě! :) Napadá mě momentálně tolik témat na další články, tolik receptů, že se neskutečně těším, až se s vámi o všechno podělím :) Teď už k jídlu, zase nevím, co všechno sem naházím jako vždycky. Možná si všimnete zmenšených příloh a celkově porcí, proč to dělám vám napíši v jednom z dalších článků :) Teď se soustřeďme na obrázky :)



Nejlepší nezdravá necelozrnná neovesná kynutá snídaně si prostě zaslouží první místo! Specialita mojí maminky ála hruškový koláč s rozinkami a drobenkou. Dělá se u nás jednou nebo dvakrát do roka, tak je potřeba si jej co nejvíce užít!! :) 


Dala jsem podruhé šanci pohance a... ne. Nemůžu ji jíst často, zase tak dobré to není :D Jíst se to dá, ale nic pro mě. Raději rýži nebo bulgur. Ale k tomu výtečný kuřecí pečený plátek a zelenina ♥



Vážně, už zase lívance Míšo?! Dobře no, ale nemohla jsem si pomoct! :D Jsou vážně skvělé. Neobyčejné banánové s tvarohem, mandlovým máslem uvnitř, zasypané skořicí a dozdobené zbytkem banánu. Tak, jak to miluji ♥



Na odpolední svačinku se hodí tvaroh! A ne jen tak ledajaký. Já si do toho svého přimíchala karob a dochutila kokosem, chia semínky a oříšky - vlašskými, lískovými, kešu a mandlemi :) Z každého trochu! :)



Pečené žebírko ♥ a k tomu brambory s petrželkou a trochu zeleniny. Rodina k němu měla zelí a knedlík, ale já radši takovouhle zdravější variantu :) 


A máme tady řecký jogurt pěkně s jablíčkem a mandlovým máslem. Miluju jídlo doma! :)



Poslední dva knäckebroty z balíku! :D Nutno využít ke kvalitní večeři, že ano xD K tomu dvě míchaná vajíčka, trošku šunky, hermelínu ♥ a zeleninový salátek :) Tak to má být :)



Taková ne moc hezká jáhlová kaše, ten datlový sirup se mi tam rozlil jinak, než jsem zamýšlela... Ale to je jedno, byla výborná! S banánem a kostkou 81% čokolády! :)



Hnědá rýže ♥ s dušenou zeleninou a pečeným kuřecím plátkem. Jednoduché, rychlé, chutné. Co víc si k obědu přát, když jste líní cokoliv dělat? :)


Aljašská treska na másle, pro maminku s bramborem, pro mě kvůli low-carb se zeleninou :) Dokonalost :)

7 komentářů:

  1. krásný fotky :) musí to chutnat všechno báječně!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéééé to jídlo... tady mě někdo chce v půl třetí ráno naštvat, že, zlatíčko? ale je to nádhera xD lívance, jak jinak... krásný :-* a hruškovej koláč, mňam... to víš, nad zeleninou mě slintat nedonutíš, ale chválím že jí jíš tolik :-)
    --
    Rodiče jsou velmi logické bytosti, hlavně když jde o jídlo xD Taky nesnáším er-formu, nedokáže podle mě popsat pocity a myšlenky což je hlavně pro mě u psaní i čtení klíčový a sama v ní ani psát neumím :-) Twilight mi jako úvod do fantasy přijde lepší než Harry, je přecejen přehlednější a je tam minimum nadpřirozena, jen upíři a vlkodlaci a žádný výjimky z pravidel a klikyháky ála většina ostatního fantasy a Vampire diaries zejména xD Pána prstenů si nepamatuju vůbec, jen vím že se tam furt všichni honili za nějakým prstenem (logicky) takže netuším jak vypadá Frodo, ale nebejt tam pěkný herci, sledovanost by stála za houby xDD
    Prázdniny si užij, já si možná doktorkou nechám volno prodloužit xD To víš, my jsme neklučičí obor, takže jsou zázrak i ti dva co máme xD
    --
    no to by ses divila jak jsem na sebe háklivá, sice si umím pořezat zápěstí kvůli každý konině a pak se tou krví kochat, ale mačkat akordy prostě BOLÍ xDDD Logická Andee, opravdu xD
    kafíčko samo o sobě není až tak dobrý, ale zkus do něj dát mlíko a umělý sladidlo a už je to hned o něčem jiným :-)
    S M. jdeme na tu společnou v pondělí, snad se mezitím uzdravím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný fotky jídel:) Je vidět, že si s tím dáváš dost práce. :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě, že jsem před chvílí dojedla večeři jinak bych umřela hladem!:D Fotky vypadají krásně :)) Já pohanku ještě jako přílohu nezkoušela, ale dělám pohankovou kaši a ta je výborná! a ted mám koupený pohankový vločky.. no to jsem zvědavá :D Jinak super blog, dávám si tě do záložek :))

    OdpovědětVymazat
  5. Prázdniny už máš, takže doufám že pilně dočítáš a opravdu jsi mi tím udělala radost, protože jsem už ani nečekala že by začal někdo číst po asi osmdesáti kapitolách xD Ale já bych je měla přečtený za víkend, takže ty to dáš taky :-) A nepřeskakovat, nebo vyzkouším xDD Chápu tedy správně že současnou kapitolu jsi četla? ;-)
    --
    Kafe vlastně jinak nnež s mlíkem pít nejde, jinak by se člověk pozvracel xD Er-forma je jednoduše řečeno na nic, dokonce se ani nnedá říct že by byla pro lidi co chtěj psát z úhlů více postav, jelikož to já zvládám v ich-formě a daleko autentičtěji xD Prostě forma pro slohovky xD
    A mimochodem, asi umíš čarovat, protože jsem se uzdravila a pohovor... no, to mám v deníčku xD

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)