28. října 2014

Homemade granola

Milujete müsli stejně jako já? Nejlépe to zapékané s křupavými kousky? Tento recept je přímo pro vás! :) Na kupované granole mě vždy nehorázně rozčiluje složení, samá aroma, extrakty, extrudovaná mouka a antioxidanty. Ale k čemu potřebuje obyčejné křupání do jogurtu tak hrozné složení? A to ještě nemluvím o tom, že domácí nechutná jako umělý cukr. 



Na 1 porci granoly potřebujete:

3 lžíce ovesných vloček
2 lžíce semínek
1 lžičku másla
2 lžíce javorového sirupu
10-15 mandlí
hrst rozinek

Ovesné vločky spolu se semínky a nasekanými mandlemi nasucho opražte na pánvi. Rozpusťte si trošku másla a smíchejte s javorovým sirupem. Počkejte, až začnou pražené vločky vonět a poté k nim vlejte mokrou směs. Rychle míchejte, na horké pánvi se to rychle připéká. Vmíchejte rozinky a ještě chvíli míchejte, dokud nejsou všechny vločky mokré. Poté stáhněte z plamene a nechte lehce vychladnout. Před podáváním rozdrťte na menší (větší) kousky :)


Na domácím müsli je skvělé, že ingredience můžete libovolně obměňovat. Já se třeba příště chystám vyzkoušet s pekanovými ořechy :)

Máte rádi křupavé müsli? Děláte domácí nebo kupujete? :)

4 komentáře:

  1. Ahoj před pár dny jsem dělala sladké müsli manželovi - zapékané v troubě, jinak vločky pražím na pánvi a přidávám cukr (karamelizace) pokažéd když dělám ovesné sušenky. Tento proces tomu dá tu správnou chuť.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to se tebou nechám inspirovat a o Vánocích, až na to budu mít čas ,tak to ráda vyzkouším.:)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. neboj, volný den si užiji ;)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Domácí je nejlepší :) není tam zbytečný cukr a dalších milion věcí...

    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)