11. ledna 2015

Poslední dny doma

Ahoj. Odjezd se mi už celkem blíží a tak se snažím užívat si poslední dny ve sladkém domově. Pro ty co nevědí, o čem píšu, odjíždím na tři měsíce do Dánska na výměnný studijní pobyt. 
Českou republiku opustím o dnešní půlnoci dokonalý čas na odjezd že? a zítra kolem poledne bych měla být na místě. Celkem nás jede 5 holek do stejné školy, kde se budeme denně potkávat a odpoledne a víkendy již budeme trávit ve svých rodinách. Ta moje vypadá skvěle, stejně jako můj budoucí pokoj a také okolí domu. O tom vám ale povím v některém dalším článku.




Od nového roku se snažím více věnovat rodině i přátelům a celkově si je užít co nejvíc. S tátou jsme minulou sobotu letos jeli poprvé a naposledy na snowboard a i přes ne zrovna dobrý sníh si to společně užili. S mamkou jsme si užily nákupní den a se sestrou hrály miliony stolních her. Co se kamarádů týče, loučili jsme se buďto ve škole anebo si zašli odpoledne do kavárny, kde jsme si hezky popovídali. 



Jelikož se nám původní termín odjezdu posunul, zažila jsem si ještě poslední týden školy a úspěšně se vyhnula příštímu nabitému týdnu, kdy se píší samé testy. Už teď svou třídu lituju ale budu na ně samozřejmě se vší láskou vzpomínat. Známky mám uzavřené a vypadá to tedy na dvě dvojky, s čímž jsem naprosto spokojená. V pátek proběhlo poslední loučení s mými drahými spolužáky, poslední objetí a přání šťastného pobytu. Někteří mi budou vážně chybět. V sobotu pak zbývalo se rozloučit s láskou a první slzy. A to ještě netuším, co příjde dnes, až se budu loučit s rodinou niagarské vodopády!. Znáte tu písničku, nesnáším loučení....


Balení je bylo hrozné. Seznam vůbec nevypadal dlouhý, ale jakmile jsem vše naházela do dvou kufrů, nevěděla jsem, jak je zapnout. Nakonec se to díkybohu podařilo a já tak snad můžu odjet s tím, že mám veškeré potřebné věci. Vůbec jsem nevěděla, co si vzít a co naopak nechat doma, hlavně tedy doufám, že mám vše důležité. Celkem mám tedy dva kufry, sbalený notebook to budou skype hovory, kytaru a školní batoh.


Hrozně se těším a zároveň se docela obávám. Ovšem zůstávám pozitivní a věřím tomu, že vše dopadne perfektně a pobyt si užiju na maxa. Co se blogu týče, přispívat budu. Deníčky, nějaká ta starší food inspiration ještě z domova, protože nějakých pár fotek jsem pro vás do zásoby nastřádala. A taky doufám budu mít čas sesmolit nějaké už ty fitness články, ať blog konečně slouží k tomu, k čemu byl založen v prvé řadě :)


Pokud máte někdo nějaké zkušenosti s dlouhodobým pobytem v zahraničí, ráda si je přečtu v komentářích :) 
Zatím se mějte, já se brzy ozvu :-*

9 komentářů:

  1. kráááásný pobyt přeji! :*

    OdpovědětVymazat
  2. No teda!! 3 měsíce bez rodiny, psa a kamarádů bych asi nedala O.o budeš se tam stravovat stále zdravě a cvičit? :) a na články se těším! to tě obdivuji, že je budeš psát i v zahraničí. No užij si to tam!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit no :D Mám docela zdravě žijící rodinu, chci zkusit karate a fotbal a všechno co tady dělají, takže články snad budou zajímavé aspoň trošku :D
      A děkuji :)

      Vymazat
  3. Můžu se zeptat jak ses k tomu dostala? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak Ti přeju, aby sis to tam co nejvíc užila. Já když si představím, že bych měla někam na 3 měsíce odjet...ne :D Jsem šílenej mazánek a bez maminky nevydržím ani týden :D Plánuješ zajít v Dánsku někam do posilky? Docela by mě zajímalo, jaké to tam mají, takže kdyby ano, určitě nám o tom napiš. Hodně štěstí, ať se Ti tam líbí :)

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, tak já odjížděla celkem s klidem :)
      Nevím jestli plánuju jít do posilky, na zumbu a tak jo, zkusit karate a fotbal.. A v pokoji mám pár činek a boxovací pytel plus jsem si dovezla švihadlo tak to bude ok :)

      Vymazat
  5. Tak to si Dánsko pořádně užij :) mě stačilo balení na 14dní:D vůbec jsem nevěděla co sbalit a ne a to jsem se musela vejít ještě do váhového limitu :D

    OdpovědětVymazat
  6. To kafe vypadá skvěle! Dvě dvojky? Co bych za to dala... Já se budu modlit, ať mám maximálně tři trojky :D Na takovém dlouhodobém pobytu jsem ještě nebyla. Sice jsem jednu chvíli strašně moc chtěla, ale nějak se necítím na to zrovna opouštět rodinu, kamarády a hlavně přítele :) Jsem strašně emocionální člověk, takže bych to určitě nesla těžce :D Ale může to být super poznat úplně jiný život v cizí zemi :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)