21. ledna 2015

Report z Dánska poprvé

Pokud jste pravidelnými čtenáři mého blogu, tak jistě víte, že nějakou tu dobu budu pobývat v severní Dánské zemi na tříměsíčním studentském pobytu. Netuším, jak často se vám tu s těmito deníčky budu ozývat, ale vždycky se budu snažit shrnout své zážitky od posledního příspěvku :D Jsem tady teprve nějakých 9 dní, ale už teď vím, že bude těžké odsud odjet. Je to opravdu krásná země s velmi milými lidmi. 




Abych začala pěkně po pořádku, cesta byla jednoduše příšerná. Ale to tak bývá, pokud ten, kdo objednává auto, naplánuje odjezd na krásnou hodinu půlnoční a zároveň netuší, kolik zavazadel bude potřeba vzít sebou pro pět lidí.Tudíž jsme jeli naskládaní v dodávce s kufry v nulovém zavazadlovém prostoru, pod sedačkama, pod nohama jako tetris a za jízdy jsme seděli s koleny pod bradou. 13 hodin v této pozici vám dá jiný pohled na svět je na umření. Po uplynulé době jsme teda nadšeně vyskákali z auta do pěkného větrného a deštivého počasí a uvítala nás Marianne, což je dánská organizátorka této výměny, s větou "Tohle je krásné počasí, normálně tady máme hrozné bouřky."



Netuším, jak je to možné, ale dostala jsem se do naprosto skvělé rodiny. Dva bráškové (15 a 13 let), roztomilá desetiletá sestřička a milí rodičové. Všichni mluví dost dobře anglicky, což je jednoduše perfektní. Jsou ke mně strašně hodní, stále se o mě starají, jestli mám vše a neustále mi opakují "you are our child now so you can ..." Je to tak milé :) S novými sourozenci hrajeme často nějaké hry, některé z nich je trošku těžší vysvětlovat v angličtině, ale nakonec to stejně vždy pochopím ať žijí názorné ukázky. V Dánsku bývá zvykem teplá večeře, místo oběda jedí obložený chléb nebo studený těstovinovo-zeleninový salát. Zatím vše, co jsme k večeři měli během mého pobytu bylo moc dobré, ale zatím nejsem tak otrkaná, abych pro vás fotila food inspiration (proto budou nadále přibývat ještě domácí fotografie)... Ale myslím, že pro vás snad alespoň na 1 díl něco nasbírám! :)



Ve škole je to hrozně pohodové, rozvrh máme téměř prázdný, vlastně máme jen angličtinu, němčinu, tělocvik, dějepis, matiku a international class :) V ostatních volných hodinách ale budu dopisovat učivo z mé české školy, protože mě v dubnu bude čekat následné přezkoušování ve všech předmětech za ony tři měsíce, které si tady užiji... Ale pro všechno musíme přinášet oběti, že? :)



A jak se máte vy v České republice? :) Těším se na vaše komentáře :)

10 komentářů:

  1. Já taky přežívám, poslední dobou je toho moc na práci:/ Jinak moc pěkný blog
    http://difdirections.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Dánsko musí být super :) a je dobře, že si rozumíš se svojí novou rodiou ;) ať se ti tam líbí i nadále :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta vaše cesta je vážně skvěle popsaná, připomíná každou naši výpravu na dovolenou, jedno jak dlouhou xD a to se tam s náma ještě tlačí i pes xD Jej, na to přezkušování bych se teda fakt netěšila... ale chápu že ti to stojí za to ;-) a obdivuju že se s nim zvládneš domluvit ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc ti přeji tak skvělou rodinu! :) Ach, jak já ti závidím - v dobrém slova smyslu. :) Užij si to tam naplno, tohle bude pro tebe skvělá zkušenost. :)

    OdpovědětVymazat
  5. tělocvik? O.o to se celkem divím!:D jak se vlastně mluví v Dánsku? dánsky?:D pořádně si to tam úžívej! :) jinak pěkný nový vzhled:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo dánsky :) ale já se domlouvám anglicky, dánštinu bych nezvládla :)

      Vymazat
  6. Děkuji :) Jé v Dánsku to musí být pěkný byla jsem v Anglii a strašně moc se mi tam líbilo. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, tak to ti závidím:) Ti zařídila škola?:)

    OdpovědětVymazat
  8. prej jak se máte v Česku...děláš si srandu? hrozně... :D nečekaně:D ale né, užívej si, dokud můžeš :P přeju ti to ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)