22. května 2015

Chia puding

Tento v poslední době populární fenomén vyzkoušel už kdekdo, tudíž jsem přece nemohla zůstat pozadu kecám, mohla, ale nechtěla!. Recepty jsem vlastně až tak neprojížděla, spíš si přečetla, že důležitý je banán, mléko a chia semínka. A nebyla bych to já, abych si to neudělala podle sebe :)



Na chia puding budete potřebovat:

200ml mléka
3 lžíce chia semínek
banán
2 lžíce ovesných vloček
lžičku skořice
lžičku medu
ovoce na ozdobu

Je to jednoduché jako facka. Nejprve rozmixujte banán s mlékem, potom přidejte vločky, skořici, med a semínka. Pořádně promíchejte, nalijte do nějaké skleničky a nechte přes noc ztuhnout v lednici. Ráno už byste měli vytáhnout opravdu puding. Stačí dozdobit ovocem nebo tím, na co máte zrovna chuť. Já použila čerstvé jahody a pár lotus sušenek ♥

Znáte chia puding? Děláváte si jej doma? :) 

5 komentářů:

  1. dělávám si ho, nejčastěji jen 2 lžíce chia semínek zaliju vodou/rostlinným mlékem a promíchám a nic jiného nedělám, jen šoupnu na noc do ledničky, ráno si k němu nakrájím nějaké ovoce a snídám :3

    OdpovědětVymazat
  2. Já si je dávám do vody a vloček přes noc, abych jich ráno měla hodně :D

    OdpovědětVymazat
  3. To sis hodně vylepšila, taky to znám v té zjednodušené verzi alá mléko + chia a konec :D Ale nevadí, proč si to neudělat lepší, že :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Chia puding je fajn věc. Já většinou přidávám semínka chia do vloček, které nechávám nasáknout přes noc. Ráda také přidávám kakaové zlomky, ty jsou super :)

    http://www.flavoursofamellia.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)