24. května 2015

Food inspiration XXIII.

Zdravím vás do dalšího dne a doufám, že i u vás se počasí už pomaličku umoudřuje tak, jako u nás :) Deště bylo dost a už by to chtělo opět nějaké to sluníčko. Jsem z toho počasí strašně unavená :D Jak si jinak užíváte? :) Já jsem poslední dobou strašně pozitivně naladěná a s dobrou náladou, dodržuju si svých #50happydays, ale o tom zase příště :) Jídelní inspirace je opět dost, tak snad se vám bude i tentokrát líbit :)



Nejlepší kakaové waffle s kokosem, dělané již poněkolikáté, stále podle toho samého receptu. Tentokrát prokládané kolečky banánu, vrch posypán horkými ostružinami, nastrouhaným čtverečkem 74% čokolády a zalito javorovým sirupem. Miluji víkendové snídaně ♥



Klasika rychlého oběda, kdy se nikomu nechce nic složitého vyvářet. Dušená rýže a kuřecí kousky na zelené paprice. Jednoduché, a přesto chutné :)



Taková svačina před posilovnou. V době oběda, ale je jasný, že tohle se nazývat obědem nedá, že jo. Poprvé jsem vyzkoušela vanilkový sojový dezert od firmy ALPRO a musím vám tedy říct, že zabodoval na celé čáře. Chuť úplně stejná jako vanilkový puding. Ten já můžu ♥ A k tomu tři ovesné sušenky, které jsem pekla již po několikáté podle osvědčeného receptu.


Česneková polévka? Tak té není nikdy dost! Když mám v restauraci na výběr z polévek, je česneková favorit pokud nebojuje s vývarem. A pěkně s česnekovou topinkou a strouhaným sýrem, tak to má být! :)



Jedna snídaně, která by zasloužila jedničku s hvězdičkou a ne jednou. Má variace na chia puding, recept jsem vám přidala sem :). Jak někteří podotkli, pěkně jsem si ten chia puding upgradovala, ale nevadí, alespoň to získalo jiný rozměr :)



Poslední dobou moje nejčastější složení svačiny a mnohdy i oběda. Obložené pečivo se šunkou, sýrem, salátem nebo okurkou a mrkev k tomu pro dobrý zrak přeci!.



Jak je u něčeho rýže, chutná mi to. Mohla bych ji od rána do večera. A španělský ptáček je jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Ale pouze ten od maminky. Od babičky nebo z restaurace mi tolik nechutná. Asi tam cítím to, jak to maminka dělá s láskou ♥



Obří nálož kaše v usměvavé misce, kterou jsem dostala k narozeninám od maminky se slovy "na kašičku" :) Milé, aneb s úsměvem hned po ránu :) Tentokrát jsem vločky namočila i s chia semínky přes noc ve vodě a takhle šíleně to nabobtnalo. Až jsem to měla problém sníst, jak toho bylo moc! :D Podáváno s kouskem banánu, posledním zbytkem ostružin a arašídovým máslem, které nesmí nikdy chybět :)



Večeře po cvičení. Dva tenké plátky chleba. Nemohla jsem si vybrat s čím, tak padl jeden se šunkou a sýrem, druhý s pomazánkovým máslem a čerstvou pažitkou, kterou miluju :) K tomu zelenina. Té bylo víc, ale než jsem to vyfotila, snědla jsem ji :D


A nakonec maminčiny úžasné kynuté koláčky s tvarohem, povidly nebo marmeládou a drobenkou :) Ty nejlepší, jaké jsem kdy jedla ♥ A pěkně s mléčkem, ať se do dětských let vrátím se vším všudy :)

11 komentářů:

  1. Chia, česnečka a wafle - jdu se k tobě nastěhovat! :D

    OdpovědětVymazat
  2. ne, v létě se nastěhuju já :D :P našich 50happydays plním poctivě :3

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky vypadají krásně, mňam :)
    Alpro vanilkový jogurt mi ze všech chutná nejvíc. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teď z toho mám hrozné dilema, co si dát k večeři :D Všechno to vypadá parádně. Hned wafle na první fotce jsou dokonalé a to kuřecí maso na zelené paprice...to bych si dala hned teď a tady. Česnečka je skvělá polévka, já ji mám nejradši od maminky a vždycky s hromadou opečených krutonů a ještě větší hromadou sýra :D
    Asi vyzkouším ten tvůj chia pudink, vypadá totiž bezvadně a když jsem ho dělala podle sebe, tak to dopadlo hrozně, protože jsem neodhadla množství tekutiny :D
    Ta mistička na kašičku je strašně roztomiloučká! Taky mám svou speciální mističku a do žádné jiné si už kašičku nedělám :)
    Áááá, ty koláčky vypadají fantasticky! Taky jsem zrovna teď o víkendu měla. Sice ne domácí, ale i v té pekárně je umí dobře :D

    http://because-i-love-food-and-fitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ty wafle vypadají vážně skvěle ! Ostatně jako vše ostatní :) Já si nedělám takové snídaně jen o víkendu, ale i přes týden :) Taky bych chtěla, aby za mnou mamka někdy přišla a přinesla mi misku :D Bohužel ta už žádné nádobí nechce, prý toho máme hodně :D A ten chia puding bych si dala hned ! :) Já jsem měla tento týden taky poprvé sójový dezert od Alpro, čokoládový - a chutná taky jako puding (čokoládový, samozřejmě :D ) :)

    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já si taky často něco tak vylepším, že už to pak je úplně něco jiného :D (viz tvůj chia puding). Ale co, hlavní je, že to chutná ne? :D :)
    A ty waffle, mňam :3

    http://the-biggestfear.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Hrozně ti závidím waflovač! Ty wafle vypadají naprosto parádně! :) Tu usměvavou misku máme doma taky, ale používám jí spíš na nějaké zeleninové salátky než na kaši :D Jinak vše ostatní vypadá také skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Koláčky! ♥ bože jak já je dlouho neměla o_o

    OdpovědětVymazat
  9. Chia puding mmm !! :) vypadá to skvěle všechno
    dreammorebabe

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkné :) Wafle jsou parádní, fakt bych si ten waflovač měla pořídit :D Usměvavá miska je super, asi se taky na maminku hezky usměju, ať mi nějakou koupí :P :D

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)