3. května 2015

První dny ve fitku

Osud tomu zřejmě tak chtěl. Když jsem téměř před dvěma lety začala cvičit, nikdy jsem nepočítala s tím, že někdy do fitka vlezu. Návaly upocených lidí, co mě budou každou chvilku očumovat, mě zkrátka odrazovaly. Když jsem nedávno slavila narozeniny a s kamarádkami jsme si šly sednout na Matcha Banán do naší oblíbené Zdravé kavárny, přišla na to řeč. A po zmrzlině na náměstí jsem šla jednu z kamarádek vyprovodit do toho zmiňovaného fitka na taneční trénink.



Přivedla mě dovnitř, všechno mi tam ukázala a mně se tam okamžitě zalíbilo. Prostředí, barvy, žádné zástupy lidí. Prázdno. Možná je to tím, že je to fitko nové, před půl rokem otevřené a zastrčené pěkně mezi průmyslovými stavbami. A taky se nejspíš všichni lidé rádi mačkají v tom druhém, kde je věčně plno a na pás aby člověk stál tři hodiny frontu. Zatím jsem byla pouze dvakrát, pokaždé v kardio zoně. Dolů k těm šíleným mašinám mě to zatím neláká, věčně tam vysedávají nabušení týpci, co si myslí, jak nejsou super.


Poprvé jsem se tedy celých 50 minut věnovala pásu, uběhla nějakých 10km a byla hodně spokojená! Neměla jsem ani tendence vyplivnout plíce či něco podobného, za mě dost dobrý výkon. Hrozně rychle mi to uběhlo a ani mi nepřišlo, jak dlouho jsem běžela :)
Podruhé, co jsem zjistila, že vlastně neplatím za hodinu, ale hodinu a půl, jsem přidala i lehké posilování, cca 20 minut. Líbí se mi, že si můžu vybrat váhu činek podle cviku a taky to, že mám všechno po ruce a k dispozici. 


Co říct závěrem? Ačkoliv jsem původně byla za to, že tam nikdy nevkročím, líbí se mi tam. A hodlám si tam pravidelně (cca 2x týdně) dávat do těla a pracovat na sobě. :) Hned zítra znovu!

Co vy a posilovna? Chodíte, nebo jste odpůrci? :)

10 komentářů:

  1. Do posilovny chodím, zatím do té školní, ale v létě plánuji začít chodit do městské posilovny. Posilovnu mám ráda, tak doufám, že tam nebudou žádní namakanci, co mě budou považovat za méněcennou.

    OdpovědětVymazat
  2. Poprvé jsem do posilky chodila, když mi bylo 18 (ted 22) se sestrou, bylo to maličké fitko a nikdo tam skoro nebyl, tak jsem se necítila trapně, že nic nevím.. pak jsem chodila do Expresky rok, což taky nebylo špatné, ale moc mi to nedalo.. a pak chvilku do World classu, který je super vybavením, ale personal je dost nepřijemnej, je tam natřískáno a jsou tam ty profíci, před kterýma se nechci ztrapnit :D ted občas chodim s přítelem, ale nevím co tam moc, krom běhu dělat a já navíc i posiluju.. tak to asi nechám jen doma.. uvidíš sama ;)

    http://katlynsfashion.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já chci taky uběhnout 10 km :( Já neuběhnu ani 2 :D :/ achjo. ale do fitka chodím. I když je fakt, že na kardio ne, spíše na posilovací stroje, no.
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. posilka je super, snaží mse tam alespoň dvakrát týdně chodit, většinou jedu tak 45-60 min posilování a na závěr 30-45 min kardio :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem nikdy do fitka nechtěla a asi zatím ani nepůjdu :D možná až budu mít lepší postavu a lepší kondici pak ano, ale zatím si připadám jako koule :D nemám ráda ty pohledy těch lidí, kteří jakoby říkali: "jsi tlustá jako prase co sem vůbec lezeš ty hrochu!" apod. já jsem dost cíťa, takže bych se zase rozbulela a bylo by :D já na pásu neumím běhat, pro mě je to strašně nepřirozené, chůzi ještě zvládám ale ten běh vůbec.

    OdpovědětVymazat
  6. Já se tam chystám :D (jo, už delší čas) Ale zatím si dávám do těla jen doma.. Tak nějak je to pro mě jednodušší... kvůli časovému rozvrhu no.. Protože všechna fitka jsou od místa, kde bydlím, poměrně daleko.. Ale dojdu tam! Musím :D

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám z veřejných prostorů pro cvičení strach a respekt :D Ale kdybych měla jít do fitka kde bych byla téměř sama, to bych si nechala líbit :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jsme na tom stejně .. ve fitku jsem zatím nikdy nebyla. Jako chodím do fitka, ale jenom pro ženské .. jsem si říkala, že před chlapama prostě cvičit nebudu :D ani nevím, jak všechny ty stroje používat .. ale možná se jednou odhodlám :p

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Já jím tak, abych neměla hlad. A ten jsem včera rozhodně neměla. :)
    Jinak ve fitku to vypadá fakt krásně :)

    OdpovědětVymazat
  10. Do posilky chodím často, mám dokonce i koupenou permanentku (což mi připomíná, že už si budu muset koupit novou) a nelituju :) Poznala jsem tam spoustu super lidí, některým jsem pomáhala s jídelníčky, nekteří zase poradili mně, jak cvičit na pro mě neznámých strojích a otevřelo mi to úplně nový svět :) Rozhodně se toho neboj a jdi do toho!
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)