20. srpna 2015

Italské toasty

Určitě máte rádi klasické zapečené toasty se šunkou a sýrem. Někdo si ještě přidá slaninu nebo kečup, jiný zapéká i se zeleninou. Taky tady máme verzi sladkých zapečených toastů, třeba s arašídovým máslem a ovocem. Každopádně variant je spousta a každý si určitě najde to své oblíbené. Osobně mám ráda toasty s čímkoliv. Dneska vám přináším takový recept-nerecept na toasty s nádechem Itálie, inspirovala jsem se v časopise F.O.O.D. :)



Na italské toasty budete potřebovat: 

8-10 plátků toastu
1 mozzarellu
2 menší rajčata
pár lístků bazalky
půl lžičky olivového oleje


Mozzarellu, rajčata, bazalku nakrájejte na malé kousky a v misce smíchejte spolu s kapkou olivového oleje. Toasty plňte směsí a zapékejte :) Klidně si je ze strany namažte máslem, jestli jste zvyklí, já to nedělám. Ihned podávejte - za tepla jsou nejlepší :) Mozzarella se krásně rozteče a nalepí na sebe jak rajčata, tak bazalku.

Na jaký způsob máte toasty nejraději vy? :)

5 komentářů:

  1. Toasty jsem dlouho neměla, ale když jsem si je dělala, tak jsem milovala kombinaci lučiny a špenátu :)

    OdpovědětVymazat
  2. No mňam, toasty s mozzarellou jsem ještě nikdy nezkoušela, ale moc ráda to ochutnám :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá dobře a asi bude stát za vyzkoušení. Zvláš´t když tu mám v květníku zbytky bazalky...

    OdpovědětVymazat
  4. Já nesnasim toastovy chleba,nevim proc ale vubec mi nechutna :D,ale miluju žitny chleba zapeceny v troube s olivakem,mozzarelou,rajcatama a bazalkou :D !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)