15. září 2015

Tuňáková minipizza

Je docela vtipné nazývat to pizzou, když je těsto prakticky jen ze dvou surovin, ale minimálně vzhledově ji opravdu připomíná. A chuťově taky není k zahození. Hodí se jako zdravá součást nějaké oslavy, jako rychlý oběd nebo jen tak na zahnání chutí. Navíc si ji můžete připravit tak, jak máte rádi obyčejnou pizzu, s čímkoliv. Pokud nevíte, co se zbylými žloutky, upečte si jako dezert třeba cheesecake! :) 



Na tuňákovou minipizzu budete potřebovat:

2 bílky
malou plechovku tuňáka
špetku kypřicího prášku
sůl
věci na vrch 
(použila jsem šunku, sýr, kukuřici a tymián)

Bílky vyšlehejte v tuhý sníh a přimíchejte špetku soli, kypřicího prášku a tuňáka - opatrně, ať vám sníh moc neklesne. Hotovou směs rozprostřete do kolečka (nebo jakéhokoliv jiného tvaru) na plech s pečicím papírem. Pečte 10 minut při 200°C a vytáhněte. Přidejte navrch ingredience dle vašeho výběru a nechte ještě chviličku zapéct. Hotovou pizzu nechte chviličku vychladnout a z pečicího papíru opatrně sloupněte. Dobrou chuť :)

Máte rádi zdravější varianty nebo jinou než klasickou pizzu neochutnáte? :)

4 komentáře:

  1. pecka! jednoduchý a rychlý recept na véču :) už se na domácí pizzu chystám dlouho, ale zatím jsem jí neměla :)

    OdpovědětVymazat
  2. O tomto receptu už jsem slyšela, dost mě zaujal :) Ale upřímně jsem jej ještě nezkoušela.. Po letní brigádě mám tu výhodu ,že normální nezdravou pizzu nechci ani vidět :D Ale kdysi jsem dělala květákovou a brokolicovou, a to bylo něco :P

    OdpovědětVymazat
  3. To je bomba ! Dělím špaldovou pizzu ,z vloček,zkoušela jsem i květákovou ale taková by mě nenapadla :D !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)