23. listopadu 2015

Tak, jak nás to baví

Omlouvám se za dlouhou pauzu - jednoduše nestíhám. Snad vám ale dnešní článek aspoň k něčemu bude :) K napsání tohohle článku mě inspirovala kamarádka, když jsme se opět dostaly k tématu hubnutí a od ní padla věta: "No já bych chtěla zhubnout. A chtěla bych to mít jako ty, aby mě bavilo cvičit a běhat a jíst zdravě a všechno to okolo." Tehdy mi došlo, proč dělám to, co dělám. Protože mě to baví a v tom mám výhodu oproti těm, co na sobě chtějí pracovat, ale zároveň se jim do toho nechce, nebo pro to nechtějí nic udělat.



Je strašně jednoduché říct si, že zhubnete. Všude kolem sebe vidíte ty lidi se šťastnými tvářičkami, co běhají, zvedají v posilovně těžké váhy nebo třeba závodně plavou. Pak si člověk řekne, že když může ten druhý, zvládne to každý. Ano, pokud opravdu chce, tak zvládne, ale pokud vás ta činnost nenaplňuje a nemáte z ní radost, je to asi jako hledat jehlu v kupce sena. Zbytečné


 Pokud se zas a opět budeme bavit o snižování váhy, tady je víc než důležité, aby vás vaše cesta bavila. Jestli z ní máte radost a neobtěžuje vás, máte napůl vyhráno, protože je velká pravděpodobnost, že u toho zůstanete dlouhodobě než v případě, kdy se do posilování a vaření s minimem tuku musíte nutit. 



Jasně, strava a cvičení je základ, ale musíte si k tomu vypěstovat vztah. Hýbat se s radostí a hlavně si vybírat takový sport, který vás baví! Ne že začnete posilovat protože to je teď in a běhat, protože jste si přečetli, jak je to účinné, ale pro vás je to vlastně půlhodina nadávek. Je tu milion možností - kolo, posilovna, různé lekce, cvičení doma u DVD, aerobik, plavání, zumba, fitbox a já nevím co ještě - najděte si to svoje! Nenuťte se do podle vás strašných aktivit - vzdáte to dříve než začnete :) 


To samé s jídlem. Zdravá strava není jednosměrná a v žádném případě nemusíte držet nějakou nesmyslnou dietu. Nevyřazujte věci, bez kterých si neumíte představit den - zredukujte množství a najděte zdravější alternativy. Nikdo vás nenutí jíst avokádo a rajčata, pokud vám nechutnají. Možností je spoustu a vy nemusíte být otroky svého jídelníčku. 


Závěrem bych vám ráda popřála hodně úspěchů ve vaší cestě a hlavně připomněla, abyste se vždy řídili hlavně svým selským rozumem a tím, co vám říká tělo - ví totiž nejlíp, co potřebujete :)

4 komentáře:

  1. Skvěle napsáno! Vidím to samé na kamarádce. Když si povídáme o jídle nebo o cvičení, říká, že musí zhubnout kvůli plesům. Samozřejmě je to také důvod, proč se teď vynakládám maximální úsilí, protože mě čeká přítelův maturiťák a nesmím mu udělat ostudu :D Ale to neznamená, že se pak na veškerou snahu vykašlu a bude cheatovat jak o závod :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi poznámka, že nemáme být otrokem svého jídelníčku - pravda:-)

    fitnesslamka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Stručně, jasně, výstižně :) Pěkně napsané, se vším souhlasím ! Možností je tolik, jen si najít cestu ;)

    OdpovědětVymazat
  4. A přesně to je můj problém.. Mě to baví, ale jenom v létě :D Protože venku je tak krásně a to sluníčko mě tak nabíjí energií, zatím co v zimě se mi nechce tahat v té zimě do posilky, natož jít běhat do té zimy ven a cvičení doma mi z mého pohledu a pro mě nepřijde tak účinné jako v posilovně, kde mám všechno :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)