29. února 2016

Pečená ovesná kaše

Ovesnou kaši zná každý, a kdo tvrdí, že ne, přichází o jednu z nejlepších snídaní na světě ♥ Pokud mě nevytáhne z postele budík, mamka, ani to, že bych přišla pozdě do školy, tak mě zaručeně probere myšlenka na sladkou snídani, v mém případě jde nejčastěji o ovesnou kaši. Hlavně teď, když je zima a po ránu se chce člověk zahřát! A když mě omrzí obyčejná ovesná kaše z rendlíku, upeču ji. A chutná dokonale ♥ Když pečenou, tak dělám s jablky a ta pak chutná jako štrůdl! A protože miluju štrůdl, zaručeně miluju i tuto kaši! Proto přidávám recept a zítra určitě bude k snídani!



Budete potřebovat:
4 lžíce ovesných vloček
lžíci chia semínek
odměrku proteinu (nemusí být)
vejce
jablko
skořici
oříšky, sušené ovoce

Můžete postupovat dvojím způsobem. V prvním případě z vloček, chia semínek, proteinu a skořice uvaříte klasicky kaši (hodně hustou), přidáte vejce, pokrájené jablko, oříšky a sušené ovoce. V druhém případě do vloček přidáte trochu vody a smícháte se zbytkem ingrediencí. V obou případech by vám měla vzniknout hustější hmota, kterou přendejte do menší zapékací mističky a pečte při 180°C cca 20 minut - dozlatova. Nejlépe chutná teplá :) Ozdobte čokoládou, máslíčkem a dalšími maličkostmi, dle vašeho uvážení :) A nespalte si jazyk :P :D

4 komentáře:

  1. Vypadá nádherně :) ale pro mě, jakožto člověka, co chce mít jídlo hned po vstávání, trošku nepraktické :D bych mezi tím, než se mi rozehřeje trouba a upeče, vyjedla ledničku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám obdobné ingredience, ale rychlejší varianta - Banán, ovesné vločky, vajíčko, kokos, trocha proteinu. Přidám trochu vody a udělám těsto tekutější těsto - dám to na pávničku a dělám to jako palačinku... Je to rychlé a dobré :-)

      Vymazat
  2. Vypadá skvěle :) !
    Jsem nemocná ,takže ji alespoň můžu hned zítra vyzkoušet a nemusím čekat na víkend :D !

    Míša - runeatandtravel.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)