13. března 2016

NikeRunning

Ahoj! Dneska bych se po delší odmlce ráda věnovala běhu, resp. běžecké aplikaci, kterou sama používám. Protože se blíží jaro a mnozí začínají s během a třeba by rádi měli přehled o tom, kolik uběhnout, za jaký čas, jakou mají cca rychlost a taky o spálených kaloriích, je čas představit nějaké aplikace, které toto všechno snímají. K těmto účelům tady je spousta možností - Runtastic, Runkeeper nebo další, já osobně používám Nike Running, jsem s touto appkou hodně spokojená a ráda vám k ní řeknu víc :)




Aplikaci si můžete do svého smartphonu stáhnout úplně zdarma, zaregistrujete se pomocí emailu a ve svém profilu si vyplníte výšku, váhu a pohlaví. Ke svému účtu se přes mail dostanete z jakéhokoliv telefonu nebo i počítače. Naštěstí k Nike Running nepotřebujete žádný čip do boty nebo podobnou vymoženost, stačí vám GPS v mobilu, pomocí které si aplikace změří sama vzdálenost, čas i rychlost a dokonce vám vykreslí mapku - ne nějak extra přesnou, ale pro obecný přehled dostačující :)) Také vám spočítá průměrnou spotřebu kalorií (nejde o přesné číslo!). Není vůbec složitá na ovládání, vlastně stačí zapnout a vyběhnout.



Pokaždé si můžete zvolit svůj cíl, který chcete zrovna splnit - běh na čas, vzdálenost nebo rychlost. Hudbu si ke běhání můžete samozřejmě pustit zvlášť, nebo si nějak v aplikaci nastavit playlist - v tom se hold musíte pošťourat :D Nakonec zkontrolujete funkčnost GPS v pravém rohu (zelená blikající slzička) a můžete běžet. Jestli se během běhu zastavíte (rozváže se vám tkanička nebo něco), aplikace se stopne a pokračuje v počítání ve chvíli, kdy se znovu rozběhnete. V průběhu běhu vás aplikace upozorňuje na uběhnutou vzdálenost, čas, průměrnou rychlost. Pokud si opět pohrajete s nastavením, můžete si vybrat, jak často vám tyto informace budou oznamovány, i to, jestli to bude hlas muže nebo ženy. Po běhu si můžete vyhrát s malými detaily, jako je třeba výběr smajlíka, který vyjadřuje váš pocit během běhání :D Vlastníci iPhonů si můžou k běhu přidat i vlastní fotku, my ostatní máme prostě smůlu :( :D



Díky aplikaci máte přehled o svých výkonech - víte, kolik jste dohromady uběhli, kolik za každý měsíc, vidíte zlepšení. A to je to, co třeba mě v běhu strašně motivuje - vidět rozdíl :)

Běháte pravidelně? Používáte nějakou aplikaci, nebo nemáte o výkonech přehled? :)

1 komentář:

  1. Tuhle aplikaci jsem použivála, ale začala se mi hodně sekat, tak jsem jí vyměnila za Endomondo a jsem s ní spokojená =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)