7. září 2016

Borůvkovo-čokoládové tyčinky

Tak vás zdravím, polovina září je za námi. Jak se cítíte, vy co zase chodíte do školy? :) Je to docela otrava, prázdniny mi vyhovovaly více, aspoň co se času a podobných věcí týče. Každopádně ani během školy si neodpustím nějaké to experimentování v kuchyni, a proto je tady dneska recept na tyhle úžasné tyčinky! Už jsem měla tento recept u Zuzky Light dlouho vyhlídnutý, ale dostalo se na něj až nedávno... A možná se to nemělo stát. Vypadají úžasně, ale netušila jsem, jaký to bude chuťový prožitek. Opravdu jsem se musela držet, abych doslova nesežrala celou várku, což se mi stává málokdy. Myslete ovšem na to, že přestože jsou tyčinky low-carb, tzn. mají poměrně nízký obsah sacharidů, je to docela tuková bomba. Takže se držte jako já a s mírou! Dva kousky k snídani jsou tak akorát :) ♥



Na 6-8 kousků budete potřebovat: 



1. vrstva - borůvková:
hrnek oříšků 
3 lžíce kokosové oleje
špetku soli
půl hrnku borůvkového krému
2 lžíce kokosového cukru 



2. vrstva - čokoládová:
lžíce kokosového másla
3 lžíce kokosového krému
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce kokosového cukru
plátky mandlí (nemusí být) 



Borůvkový krém:
2 hrnky mražených borůvek
půl hrnku kokosového krému
2 lžíce kokosového cukru
čtvrt lžičky xanthanové gumy


Kokosovým krémem míním tučnou vrstvu, která se vám vytvoří na vrchu kokosového mléka, když ho necháte v lednici :)) Místo borůvkového krému můžete možná použít i domácí nebo kupovaný borůvkový džem, ale pokud chcete zdravější verzi tyčinek, vyrobte si krém smícháním výše uvedených ingrediencí doma.
Vytvořte první vrstvu. Oříšky dle vašeho výběru (já použila lískové) spolu se solí rozmixujte na mouku. Přidejte kokosový olej, borůvkový krém, sladidlo a mícháním vytvořte těsto. Namačkejte ho na dno formy - použila jsem chlebíčkovou formu a ničím jsem nevykládala, tyčinky jdou pomocí vidličky krásně vyndat.
Smíchejte všechny ingredience pro druhou vrstvu, kromě plátkových mandlí. Čokoládovou směs naneste na tu borůvkovou a hezky uhlaďte. Vršek posypejte plátky mandlí a dejte na půl hodinky do mrazáku - poté skladujte v lednici.

2 komentáře:

Děkuji za milý komentář :)