18. října 2014

Kuřecí plátek s květákovými bramboráčky

O recept na bramboráčky si mnoho z vás psalo, tak jsem recept konečně sepsala a máte ho tady :) Můžete si je udělat květákové nebo brokolicové, záleží pouze na vašich chutích a na tom, co máte po ruce. Výborné jsou oba způsoby :)



Na bramboráčky potřebujete:

3-4 brambory
třetina květáku (nebo brokolice)
2 lžíce celozrnné mouky
1 vejce
sůl
pepř

Brambory si očistíte a nastrouháte na struhadle na jemno. Pořádně vymačkáte přebytečnou vodu (nebojte se toho!) a potom k nim nadrobíte uvařený květák nebo brokolici. Ten vaříte ve vodě, kdo potřebuje, přidá si sůl. Já moc nesolím, takže jsem vařila bez soli :) Do brambor s květákem vmíchejte rozšlehané vajíčko a celozrnnou mouku. Dochuťte solí a pepřem. Pánvičku si vytřete olejem a tvořte z těsta malé bramboráčky. Ty pak pořádně na středním plameni opékejte z obou stran. 
K bramboráčkům si můžete dát kuřecí nebo vepřový plátek nebo pečenou rybu. A aby to nebyla taková nuda, přidejte si k tomu nějakou zeleninu. Třeba jako já podušenou mraženou směs. Dohromady je to výborné :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář :)