28. června 2015

Novinky v životě

Potřebuju se vykecat a uvědomuju si, že jsem vás už dlouho neotravovala střípkama ze svýho života. Jisté je, že za tu dobu se toho událo opravdu dost. Úspěšně jsem přežila poslední třídní výlet, skončila školu o 2 týdny dříve, než bylo v plánu, odabsolvovala, jsem dlouhodobě nemocná, na jaterní dietě a mnoho prázdninových plánů mi padlo. Stejně se snažím být pozitivní i přes všechny zákazy, co mám. Výjimečně je totiž nehodlám porušovat, zdraví je vždycky přednější, že jo :D 




Abych to vzala hezky popořádku, první na seznamu byl můj velký absolventský koncert. Ano, po 12 letech muzicírování je kytara první obor, který jsem dotáhla až do konce a po 8 letech této lásky konečně odabsolvovala. S úspěchem. Ze skladeb jsem měla trochu strach, nic lehkého to nebylo, ale zahrála jsem je jako ještě nikdy - a odcházela s největším potleskem celého koncertu. Další na programu byl poslední školní výlet, který jsem přežila. Jsem celá a živá kupodivu. Byli jsme v krásném okolí Náchoda, navštívili několik zámku nuda nuda nuda a taky Adršpašské skály, kde se mi líbilo moc ♥ Balzám na duši :) 



Krátce po výletě jsem zůstala pár dní doma, každého občas nějaká ta viróza položí. Bylo to ovšem čím dál horší a já začala lítat po doktorech, všude tisíc odběrů a milion diagnóz. Až nakonec zbyly dvě - diabetes a mononukleóza. K mýmu štěstí nebo neštěstí? se potvrdilo to druhé, i když s diabetem jsem stále na hraně. To znamenalo okamžité ukončení školy, zůstat doma a tvrdý režim. Tvrdý pro někoho, kdo byl zvyklý na svůj režim typu dobré zdravé jídlo, cvičení, zábava. Ne, já mám nastolený úplný opak. Klidový režim, žádný pohyb, žádná brigáda, žádné chození po venku a jaterní dieta. Sbohem čokoládko, arašídové máslíčko, oříšky, zmrzlino, jahody, borůvky, maliny.. Seznam toho, co nesmím, je dlouhý víc, než by se mi líbilo. A to vše na půl roku jako really?!, nemám páru, jak to vydržím. Ale důležitý je hlavně zdraví. A tak se hold budu snažit :) 



Z toho důvodu mi padla více než polovina prázdninových plánů, vlastně budu ráda, když mi vyjde alespoň Brno s Terkou a Praha s mamkou. V ohrožení je i cyklovodácký kurz v září, který se mi postupně vzdaluje. Všechny návštěvy mi momentálně jezdí domů jako k princezně, všichni mají starost, jak to se mnou vypadá a nikdo neví, co ukážou další testy :D Mám pocit, že tohle nejsem já. Celé dny polehávám, semtam něco uklidím a upeču, jinak stále čtu, sleduju seriály, Prostřeno! a píšu blog typický teenager. Pohyb mi chybí, svalíky ochabují a skrz dietu nemám vůbec chuť k jídlu - což se rychle až moc projevuje na váze, která rychle klesá dolů. To jsem sice chtěla, ale zdravou cestou, sakra! :D



Co to znamená pro vás? Přispívat budu i nadále, ačkoliv pár rozepsaných článků o potravinách, co jsem začala zkoušet se bude muset přesunout na dobu podietní, zatím mi jen leží v šuplíku a stejně jako já čekají, až přijde jejich den D.  Jinak jste si už mohli všimnou nového designu, tak snad se vám líbí aspoň tak, jako ten předešlý. Mimochodem mě momentálně najdete i na facebooku :) 



Co se mi stává pravidelným relaxem, je pečení. I přesto, že všechno, co vytvořím, nemůžu jíst. Buď kvůli žloutkům, oleji nebo másla. Doma mi sice říkají, ať to nedělám, protože mi to začne být líto a bude to pro mě lákadlem což nepopírám, nicméně zdraví je mi přednější a tak se držím. U pečení mám naprostou pohodu, uklidňuje mě to a hlavně jsem ráda, že můžu okolí udělat radost nějakým dobrým výtvorem :) 



Za recenze produktů od Gorilla fitness mi dorazil dárek, který obsahoval tričko, šejkr a kilové balení proteinu, které jsem měla za pouhých 50% neber to. Taky bude muset počkat až na dobu po vánoční, kdy se do všeho hodlám pustit znovu na plno! :) V místním knihkupectví jsem se taky odměnila knížkami od Johna Greena, jedna za absolvák, druhá za vysvědčení které sice ještě nemám ale who cares. :D Zatím tyto dvě, ještě si chystám pořídit Papírová města a Příliš mnoho Kateřin. 



Doufám, moji drazí, že se máte lépe než já a začínáte užívat léto plným proudem. Protože ačkoliv já jsem omezená vlastní zahradou a seznamem zakázaného jídla, nezastaví mě to a stále budu hledat varianty to nějak obejít a léto si užít :)

Hezké prázdniny vám všem ♥

6 komentářů:

  1. Ahoj, musím tě strašně politovat za tu mononukleozu ... Takhle na prázdniny :( a s tou dietou ti věřím, že to musí být děs! Držím palce ať se brzy vyléčíš a můžeš aspoň na cyklovodácký kurz :)
    Krásně jsi se odměnila- já si zatím dala jenom ve starbucksu frappucino :D ale taky to vidím na nějakou knížku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mrzí mě, co se ti děje, držím palce, abys to v klidu přežila a byla zas ok. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, tak to mě mrzí, že se ti takhle kazí plány, ale tak bude líp. :/ Doufám, že budeš zase brzy v pořádku! :)

    OdpovědětVymazat
  4. No tyjo....tak to se drž! A pořádně odpočívat :)

    OdpovědětVymazat
  5. To mě mrzí :/ Vím, jak se Terka těšila, že spolu zase budete a ono toto.. já ji taky měla v 5. třídě. Nemusela jsem teda držet dietu, ale jen omezit pohyb na minimum. No děs.. ale tak už jsem z toho evnku.

    OdpovědětVymazat
  6. přesně no.. na tu cenu celkem nic moc :/ brusinky jsem ještě neměla! :D přesně.. sice jsou hrozně sladký, ale stejně je mám ráda ♥ to já zas pekany můžu! :D i když já je zase měla jen v těch tyčinkách :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)