16. července 2015

Food inspiration XXVI.

Poslední díl Food inspiration vyšel někdy před 20 dny. Uvědomuju si, že tyhle články teď nepřibývají tak často, jako tomu bylo na začátku mého blogování, a taky si uvědomuju, proč tomu tak je. Už nejsem holka posedlá focením jídla, která by musela vyfotit vše zkonzumované. Jídlo si čančám stále a dost, razím heslo jíst se musí i očima, ale už nemám tu zoufalou potřebu všechno vyfotit. A tak i těch 10 obrázků do článku někdy zabere i 20 dní. Ale co, dnes tady pro vás mám první prázdninovou inspiraci, tak si k tomu dejte třeba kávu a nějakou sušenku :) Užívejte si život a nemučte se hloupými zákazy všeho dobrého :) Léto, volný čas a dobroty, to patří k sobě ♥



Nejdokonalejší snídaně za poslední dobu! A dokonce se víceméně shoduje s mojí dietou. Říkám víceméně, doktorka povolila mírnější režim, protože testy jsou v pořádku. Sice se stále musím hlídat, ale už to není tak hrozné :) V misce se skrývá tvaroh s javorovým sirupem, ovesné vločky spečené se sirupem datlovým a k tomu kousek banánu, čerstvé borůvky, pár kešu oříšků a kostička hořké čokolády :) ♥


Opečené celozrnné tousty. Dva s pomazánkovým máslem, šunkou, sýrem a zeleninou, zbylé dva s pomazánkovým máslem a pažitkou. Snězeno s rodinkou na zahradě při sluníčku, nádhera :)


Po dlouhé době ovesná kaše, snad poprvé byla k večeři a určitě poprvé byla s nastrouhanou cuketou! Byla dobrá, cuketa je chutí neutrální a kaši dodá na objemu, doporučuju vyzkoušet i na ráno, pokud vám vaše dávka vloček nestačí, ale nechcete nadbytek sacharidů :) Dozdobená jablkem a slanými preclíky, na těch si poslední dobou často pochutnávám.


Parfait z tvarohu, banánu, domácího müsli, piškotů a manga. To všechno přelité datlovým sirupem. Snídala jsem na houpačce spolu se sestrou, bylo to pěkný ráno :)


Miluju tousty! Celozrnný chléb, šunka, sýr. Zapečené dohromady je to jedno z nejlepších jídel na světě ♥


Jak je vidět, na parfaitech nebo tvarohu s müsli si poslední době dost ujíždím. Není dne, kdy bych neměla tvaroh. Na jakýkoliv způsob. Znáte to - když miluješ, není co řešit. K tomu mistička melounu a vychlazená voda s citronem. V tom parném dni, kdy už v osm ráno bylo 37°C to bodlo :)


Častý oběd. V poslední době moc nejím maso, spíše si zapeču brambory s tymiánem, zeleninou, trochou šunky a dostatkem sýra. Jednoduché, levné, chutné. Co víc si přát :)


Roztomilá sklenička, po které jsem pořád toužila, je konečně moje! Z Brněnského Nanu Nana :)  V ní už klasicky tvaroh, müsli, banán a borůvky ♥


Brambory s pažitkou, dušená mrkev a krůtí maso :) Dietní, lehké, chutné. 


Je mi to už trapné, ale zase ten tvaroh... Pokaždé ho míchám s lžící javorového sirupu a to je taková lahoda! Tady s kouskem banánu, zbytkem třešní, pár mandlemi a kostkou hořké čokolády :)

14 komentářů:

  1. Taky mívám tvaroh ke všemu :D a super inspirace :) naprosto ěm zaujaly ty pečené brambory :)

    OdpovědětVymazat
  2. Slané preclíky a ovesná kaše mi příjde jako dost zajímavá kombinace :D Děláš si ovesnou s mlékem nebo bez? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to zvláštní kombinace, ale bylo to fajn :) Bez mléka :)

      Vymazat
  3. Taky mi trvá delší čas nasbírat fotky, nikdy nevyfotím každé jídlo dne. Fotím, jak je chuť a nálada. :) Někdy mám jednu fotku za týden, jindy deset.
    Jídlo vypadá dobře, dala bych si tousty, ty jsem neměla měsíce. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tvaroh mám každý den :D !
    Moc hezký díl,první kaše je krásná !

    OdpovědětVymazat
  5. Vše vypadá úžasně :) Hlavně ten parfait...a ty toasty, také je miluju!! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Blahopřeji k dovolení mírnějšího režimu a dobrých výsledků testů! Všechno to vypadá skvěle a chutně, jako vždy. :)
    roxyshealthyland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Néé, tyhle články mě zabíjííííí, mám hroznej hlad :(((( všechno bych to nejradši snědla :(, mňam ♥

    OdpovědětVymazat
  8. roztomilá sklenička od nejhodnější Terinky :33 nojo tvaroh :P zaujala mě ta fotka zapečených brambor, bych si to teď uplně dala! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, jsi nejhodnější ♥ :) Taky si můžeme udělat :D :P

      Vymazat
  9. Máš to super, já jsem zase hrozně líná si to čančat :D teda jak kdy, ale spíš jsem kuchař než "designér", takže na talíři to kolikrát vypadá hůř, než to chutná :D každopádně super věci :))

    OdpovědětVymazat
  10. Jééé, teď jsem dostala chuť na ty toasty. Už jsem je dlouho neměla ..taky je miluju :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Moc se mi líbí ten nápad se skleničkou!:-) Takhle si uděláš případně i sváču "to go", že?:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)