30. srpna 2015

Poprvé v Praze

Ano, je mi sedmnáct a Prahu jsem dosud znala jen z obrázků. Do hlavního města jsem se chtěla podívat tuším od doby, kdy mi bylo 13. Stále jsem škemrala, ať si uděláme výlet a já se konečně projdu po Karlově mostě. Po čtyřech letech mi bylo přáno a my se tam opravdu na čtyři dny s mamkou a sestrou vydaly. Zpětně si říkám, co na Praze každý vidí, protože mě osobně ty mačkající se davy lidí lezly už po dvou dnech na nervy a chtěla jsem zpátky do prázdných ulic Jeseníku :D Každopádně jsem si ale tuhle menší dovolenou užila - viděla jsem všechno to, co jsem znala z obrázků a přivezla si hodně věcí domů. S vámi se chci podělit aspoň o pár zážitků :)



Ubytované jsme byly asi půl hodinky od centra, vždy jsme vyrazily kolem deváté ráno a vracely se kolem desáté večer. Během prvních dní jsme prošly památky - Václavské náměstí, Karlův most, Pražský hrad, Vyšehrad, Staroměstské náměstí, projely se parníkem po Vltavě a vyšláply si i na Petřín. Něco mě naprosto uchvátilo, třeba takový Karlův most a rozhled z Petřínské rozhledny. Z Pražského hradu jsem tak unešená nebyla, jen z toho výhledu na město miluju výhledy! :D


Další dny jsme se věnovaly hlavně nákupům holky, jak jinak a taky takovým věcem, jako je třeba návštěva Mořského světa, Dinoparku na střeše obchoďáku a 5D kina, kde se mi líbilo nejvíc, ačkoliv film trval 5 minut :D


Co se týče jídla, navštívila jsem pár kaváren, obědvala střídavě v restauracích nebo jídelních řetězcích a zbytek jídla buď nosila s sebou, nebo jedla na ubytovně. Nejvíce bych chtěla vyzdvihnout oběd v restauraci U Templářů, protože se mi tam líbilo nejvíce. Meníčko obsahující polévku, hlavní chod, dezert a domácí limonádu za stovku, navíc příjemné prostředí, skvělá obsluha se smyslem pro humor ano, testovala jsem je a jídlo chutné a krásně servírované. Z tohoto místa jsem byla nadšená, určitě doporučuju! :)


Samozřejmě jsem si domů přivezla spoustu věcí, nejen těch jedlých! :D Arašídové máslo z Marks&Spencer, další quest tyčinku z Vitalandu, voňavý čaj z Oxalisu, Ugo šťávu a samozřejmě spoustu oblečení byly slevy!


Mým snem už dlouho bylo ochutnat makronky, a tak jsem v Praze zoufale vyhlížela francouzský řetězec Paul. K mému divu jsem na tohle pekařství narazila hned třikrát :D Koupila jsem si box šesti makronek v různých příchutích, ať můžu porovnávat a po večerech jsme je s mamkou ochutnávaly. Z příchutí pistáciová, malinová, vanilková, citronová, karamelová a čokoládová se našimi favority stala čokoláda, ale především karamel. Nicméně jsou docela drahé, ale chci je brzy upéct i doma. Snad se povedou :D


V konečném dojmu se mi v Praze líbilo, ale jsem opravdu ráda, že jsem v ní strávila jen čtyři dny :D Více bych asi nezvládla :D Níže vám přikládám ještě více fotek :)


S maminkou ♥


Cheesecake ala pribináček :D


Z Petřína


Ten pohled... po ránu byl ještě krásnější :)


Sranda musí být i na Pražském hradě, no ne? :D


Kdesi u Vltavy :D


Cmunda se zelím a uzeným. Nic zdravého, ale hrozně dobrého! :D


Se sestrou na Václaváku


Fotku s vodníkem nemá jen tak někdo :P

Byli jste v Praze? Líbila se vám? :)

4 komentáře:

  1. Konečně někdo, komu se též nelíbí ty davy lidí :D
    Každopádně výhled na Prahu je krásný- to musím uznat i já :) Krásně jste si to užily a hlavně jste si i hodně zautrácely :D
    Krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem Pražák :-D. Ale zase jsem byla v Jeseníku a docela se mi líbil (teda centrum a pak okolní kopce).

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky !
    Já bydlím od Prahy cca 100 km takže sem párkrát do roka zavítám,přestěhovali se tam i naši příbuzní, ale žít bych tam fakt nemohla :D !
    Zrovna včera na F.O.O.D pikniku jsme ochutnala svoji první makronku v životě :D ,měla jsem rybízovou,výborná,ale hodně sladká :D !

    OdpovědětVymazat
  4. Já taky nejsem zastáncem davů a přecpaných ulic, ale Praha má své kouzlo :) Byla jsem tam už několikrát a za nějaký ten týden pojedeme se školou, tak si opět připomenu všechna zákoutí :) Dle fotek jde vidět, že sis výlet užila! :) A to je důležité!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)