17. září 2015

FLAPJACK: Wholebake

Na flapjacky od firmy Wholebake narazil minimálně na pultu zdravé výživy téměř každý. Názory na ně jsou rozporuplné a v zásadě se lidé skoro jako všude dělí na dvě skupinky. Na ty, kterým chutnají, a ty, kterým připadají moc sladké. Což o to, sladké jsou dost, ale to mi na nich vůbec nevadí, já sladké ráda ♥ Navíc se tím necpu denně, jen jednou za čas. Složení je super a navíc samotná tyčinka zasytí na dlouhou dobu - mě osobně až na 4 hodiny, paráda ne? :)



Wholebake sídlí v Anglii a je jednou z mála firem, která ještě stále své výrobky vyrábí ručně. Používají kvalitní suroviny z celého světa, jejich produkty jsou vhodné i pro vegetariány. Vyvarují se používání umělých barviv, sladidel i konzervantů. A flapjack je vlastně sacharidová tyčinka na doplnění energie, jejímž základem jsou ovesné vločky a máslo :)


Kešu-kokos jsem ochutnala jako první a byla to dobrota na první kousnutí. Na můj vkus by v ní mohlo být více kokosu a trošku méně cukru, ale jinak mi moc chutnala. Kvůli ní jsem se patrně rozhodla ochutnat i další verze :) 


Letní bobule mě osobně moc neoslovily. Tyčinka dobrá, to ano, ale žádný pocit navíc. Připadla mi méně sladká než ostatní varianty, což mi nevadilo, ale zkrátka mi v ní něco chybělo. Vícekrát asi nekoupím. 


U některých je favoritem, mě naprosto zklamal. Na vině jsou zjevně pekany samotné. Jako ořechy mi chutnají. Ale jakmile jsou v nějaké tyčince, není to pro mě. Tudíž si říkám, proč jsem flapjack vůbec kupovala, když jsem to víceméně čekala. Ale co, zkusit se má všechno :)


Konečně nějaká tyčinka tohoto druhu i s čokoládou! :D Trošku jsem se té kombinace bála, přece jen zázvor je svou chutí specifický. Po prvním kousnutí jsem nevěděla, co si myslet. Připomněla mi celozrnné zázvorky, jestli znáte, ale po druhém kousnutí už jsem věděla, že tohle je mnohem, mnohem lepší. Chuť zázvoru moc nevyniká a v kombinaci s hořkou čokoládou... :)


Meruňkovo-mandlový flapjack je pro mě absolutní bomba! Já nevím, jak popsat , ale pro mě to mělo všechno. Kousky mandlí i kousky meruněk... Prostě bomba, užívala jsem si každý kousek! Pro mě favorit ♥

Vyzkoušeli jste některou příchuť? Která vám sedla nejvíce? :)

3 komentáře:

  1. Jejich flapjacky mám moc ráda :) Chutná mi ten kešu a i letní bobule :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chutná mi meruňko-mandlový i letní bobule :)

    Bella z Belliny tajnosti - můj tajný, 100% autentický deníček o všem, co nemohu běžně řešit s ostatními

    OdpovědětVymazat
  3. Flapjacky som ešte nikdy neskúšala, ale celkom ma to láka :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)