25. ledna 2016

Tomáš Jehlička a Výzva 21 dní

Zdravím všechny ty, kteří na blogu nedočkavě vyhlíželi pokračování rozhovoru s motivátorem Tomášem Jehličkou! Dnešní, druhá a zároveň poslední, část rozhovoru se bude týkat především výzvy. Tomáš vám prozradí jak výzva funguje, co na to lidé a já doufám, že vás třeba jen maličko zaujme :) V brzké době se chystám výzvu sama projet a poté vám sem opět hodím nějaký článek, ať to vidíte i z jiného pohledu :) Pro ty, kteří neví, o čem mluvím, je první část rozhovoru k přečtení zde :)



Který z vašich projektů hodnotíš jako nejzdařilejší?
Naším nejúspěšnějším projektem je bezesporu Výzva 21 dní. Jeho příprava byla pro mě taky určitě nejnáročnější. Tehdy jsem začal i s natáčením videí, se kterým jsem neměl žádné zkušenosti. Taky jsem si všechno sám stříhal. Ale vůbec nejhorší bylo se postavit před kameru. To byla tragédie. Když jsme ale v roce 2014 Výzvu 21 dní spouštěli, vůbec jsme netušili, jaký ohlas to mezi lidmi vyvolá a kolika lidem tak pomůžeme. 

Jak Výzva 21 dní funguje?
Je to uživatelsky zcela nenáročné. Každý den vám na email dorazí video s jedním úkolem, kde je vše podrobně vysvětleno a kdyby něco, tak pod videem se můžete zeptat. Nicméně ve videu se dozvíte vše podstatné a tímto způsobem vás provedu krok za krokem tím nejdůležitějším, co vede k pevné a vypracované postavě. Začátky totiž bývají vždy nejtěžší, a proto si více než 3000 lidí zamilovalo tento systém postupných změn a úkolů. Když chcete ze dne na den změnit svůj jídelníček a k tomu začít cvičit, pak vám to vydrží tak týden až dva. Pro většinu lidí je to bohužel příliš velké sousto. V jednotlivých videích vás pak naučím, jak správně cvičit, jak se stravovat a neustále vás budu motivovat k lepším výkonům, protože všechny tréninky odcvičím s vámi ve videu. Cílem je, aby se cvičení a zdravá jídla stala součástí vašeho běžného dne. To pak nedržíte žádnou krátkodobou dietu, nenastane jojo efekt a vy si svou pevnou postavu udržíte.

Takže jsi skoro jako osobní trenér...
V podstatě ano. Rozdíl je ale v tom, že si program můžete v prvním týdnu nejprve vyzkoušet a pak se teprve rozhodnout, jestli si tohohle trenéra "najmete". Krom toho je mnohonásobně levnější než trenér v posilovně a navíc si celým fitness programem můžete projít opakovaně, protože přístup vám zůstane napořád. Společně s mým týmem poskytujeme rychlou podporu na emailu a především v diskuzi pro členy, takže řešíme i individuální dotazy.


Jaké jsou cíle lidí, kteří do Výzvy vstupují?
Největší procento lidí chce samozřejmě zhubnout. Další chtějí nabrat svalovou hmotu, změnit jídelníček a zlepšit svoji kondici. Často prostě chtějí "něco se sebou začít dělat". Chlapi chtějí hlavně vypracovaný břicho a ruce a ženy spíš pevnější nohy a zadek. Proto má program individuální část, kterou sice cvičíme společně, ale kde se každý může zaměřit přesně na to, co chce vytvarovat a zpevnit. Výzva 21 dní je kouzelná v tom, že ať už máte jakýkoli cíl, když to nešidíte, povede se vám ho dosáhnout.

Kolik lidí už Výzvou prošlo a jaké jsou jejich reakce?
Programem prošlo od roku 2014 už hodně přes 3000 lidí. Ze začátku bývají lidé skeptičtí, protože už si vyzkoušeli všechno možné a dopadlo to špatně. Nakonec jsou ale jejich reakce někdy až dojemné. Píší, že jim Výzva změnila celý život, že jim otevřela oči, nebo že se cítí ve skvělé fyzické i psychické kondici. Konečně jsou se sebou lidé spokojení a jsou rádi, že našli cestu, která jim vyhovuje. Někdy jsou překvapeni, že to funguje i na ně, protože se považovali za lenochy. Některým se dokonce podařilo shodit i 30 kilo, a tím inspirují i své okolí a další zájemce.

To musí být úžasná motivace i pro vás...
To samozřejmě je. Tyto zpětné reakce od lidí jsou pro nás hrozně důležité. Když vidíme, co to dokáže, máme chuť na programu dál pracovat, vylepšovat ho a přinášet lidem ještě lepší zážitek ze cvičení.

Kolik vás to stojí času?
Dneska už pracuje na programu širší tým lidí na plný úvazek. Na začátek roku 2016 jsme přichystali ve Výzvě 21 dní obrovské inovace, přetočil jsem všech asi 60 videí s novými informacemi a zkušenostmi. To vše navíc v top kvalitě 4K rozlišení. Připravili jsme i úplně samostatný program Výzva pro pokročilé a máme ještě mnohem více dalších plánů... S bráchou jsme pracovali skoro nonstop a dali jsme do toho to nejlepší, co v nás je. Řídili jsme se tím, co říkám i svým klientům ve Výzvě: "Dejte do toho to nejlepší, co ve vás je. Pak nemůžete litovat toho, že to mohlo být lepší."

Co bys na závěr vzkázal čtenářům?
Jednoduše se nebojte a zkuste to, protože to, jak se o své tělo staráme se nám vždy vrátí. A když do toho dáte to nejlepší, co ve vás je, tak jsem si jistý, že dosáhnete toho, co chcete. Každý den je skvělá příležitost pro nový začátek, stejně jako na začátku nového roku. Stačí se zvednout z gauče a pustit se do AKCE! :)


1 komentář:

  1. 21denní výzva je docela fajn, ale jako co si budeme povídat, je to takové to rekreační cvičení a třeba na Oktagon Bratislava vás to asi do klece nedostane. Prostě je to moc krátká doba na to, aby se něco stalo. Na rychlý detox je to asi ok, proč to dvakrát za rok nezařadit, ale zase bych z toho nedělal něco víc, než to ve skutečnosti je. ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)