Týden bez článku? No jejda, omlouvám se všem, kteří na něco nového marně čekali. Nastoupila jsem tento víkend na zimní brigádu, kde budu až do konce února, a nemám tak absolutně čas, vynasnažím se. Dneska mám pro vás recept, který se u mě stal velice oblíbeným, a věřím, že i vám bude chutnat. Neznám moc lidí, kteří by neměli rádi čokoládu na pečivu nebo jen tak na lžičku do pusy. Dříve jsem milovala nutellu, ale momentálně z ní cítím víceméně cukr a pokud na ni doslova nedostanu chuť, nechává mě její přítomnost chladnou. Protože se snažím jíst zdravě a kvalitně, hledala jsem lepší variantu domácí nutelly a našla jsem! Jedna je krásně krémová a druhá mi připomíná arašídové nugetky v malých plastových kelímcích. Od originálu téměř k nerozeznání, výživově velký rozdíl :) Vždycky se musím držet, bych ji nesnědla celou na jednou. A co bych to byla za food blogerku, kdybych se s vámi o receptíky nepodělila? :)
1. varianta: avokádovo-ořechová
zralé avokádo
vrchovatou lžíci arašídového másla
vrchovatou lžíci holandského kakaa
lžíci javorového sirupu
2. varianta: avokádovo-banánová
zralé avokádo
polovinu banánu
odměrku vanilkového proteinu
3 lžíce kakaa
skořici
30ml mléka
Opět všechno rozmixujte do hladka a nechejte v ledničce vychladit. Vydrží 2-3 dny :)
Obě varianty můžete podávat jak s pečivem, tak samotné, nebo přidat do kaše, jogurtu, na lívance... Fantazii se meze nekladou! A jsou opravdu výborné ♥
Taky teď vůbec nestíhám přidávat, ale číst se snažím pravidelně :)
OdpovědětVymazatJinak obojí vypadá skvěle, avokádo je prostě parádní!!!! ;)