26. července 2015

Nutnosti ve spíži

Je pár věcí, které mi v poličce nebo lednici nikdy nechybí, takové ty potraviny, které konzumuju několikrát do týdne a nemůžu dopustit, aby došly. Nebo aspoň ne na dlouho. Dnes mám pro vás článek o tom, které to jsou :)



Na prvním místě jsou zaručeně vločky, protože je jen málo dnů, kdy vločky nevyužívám vůbec. Víceméně je mám denně - kaše, lívance, waffle, müsli nebo jimi zahušťuji smoothie. Mám doma více typů vloček - ovesné, rýžové, kukuřičné, jáhelné. Mám ráda všechny, ale největší spotřebu mám zaručeně těch ovesných :)



Čokoláda a máslíčka. Kombinace k nezaplacení. Obojí mám denně. I kdyby to měla být jen lžička máslíčka a kostička čokolády. Denně. A bez výčitek :) Čokoládu nejčastěji volím od 70% nahoru, chutná mi více než ta mléčná. Ovšem i milku u mě často najdete, kostička do kaše a kostička do pusy, to je sen :D



Ovoce a zelenina, nedokážu si bez ní představit život. Ovoce mám zpravidla k snídani, někde k dopolední svačině a zeleninu po zbytek dne. Přikusuju ji k jídlu anebo k televizi, když mám nutkání něco chroupat. Radši si vezmu mrkev s arašídovým máslem než brambůrky a čokoládu :)



Tvarohy zabírají hodně místa v lednici, jsem na nich závislá (hlavně teď v létě, kdy nemám na nic jiného chuť). Jsem nervózní, jakmile je v lednici nemám. Dále tam mám sýry a kvalitní šunku. Zkráceně řečeno bílkoviny v lednici. 


Oříšky, sušené ovoce, semínka, kakao a skořice... To vše je u mě nutností. Oříšky mám na talíři denně a nedokážu si bez nich představit svačinku, ať už putují do jogurtu nebo smoothie. Nebo hrst mandliček na večer? Ráj. A kaše bez kakaa nebo skořice? To není kaše.

To je dnes ode mě všechno, snad jsem na nic nezapomněla. Které jídlo nesmí chybět u vás? :)

10 komentářů:

  1. Co děláš prosím s těmi kukuřičnými vločkami? Máš je jako přílohu nebo nasladko? Já si totiž sladkou kaši z kukuřičných vloček opravdu neumím představit :D...
    Chápu tvůj absťák po tvarohu, nedávno mi ségra omylem snědla cottage a já udělala kravál na celý barák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou jsem z nich udělala něco na způsob ovesné kaše, což chutnalo jako cornflakes v mléce :D Teď spíš míchám spolu s ovesnými, nebo když mi je taťka namele, používám místo kukuřičné mouky :) Na celý barák? :D Lol, to muselo být rodeo :D

      Vymazat
  2. V mé lednici je ještě vždycky bílý jogurt - Hollandia v půlkilovém balení na domácí použití a nějaké 150g kelímky, co nosím do práce ke sváče.
    Čokoládu taky preferuji 70% a víc, vyjímečně mléčnouhl. s celými oříšky. Ta Milka Oreo, co máš na fotce mi nechutnala - přišla mi brutálně sladká. Ještě se mi tu na chalupě válí zbytek v košíčku se sladkostmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oříškovou mám taky moc ráda! Oreo je příšerně sladká. Nechápu, jak jsem dřív dokázala sníst celou tabulku :D Teď tak kostku dvě do kaše, kde se rozpustí a sladkost se trošku ztratí :D
      Jogurty jíst moc nemůžu, v poslední době mi ani moc nechutnají. Ale předtím byla Hollandia favorit :)

      Vymazat
  3. Medovník zvládneš - já to zvládla taky :D a hlášky typu- já se na to vys****, kdo si tohle ku*va vymyslel, příště udělám bublaninu - no a mnoho dalších :D nakonec se to ale povedlo a i chutnalo!
    Společné máme jenom ty tvarohy a skořici :D bez toho nežiju :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak kukuřičné vločky jsem třeba ještě nikdy neochutnala :) ani nevím proč..:D
    Asi jsem neschopná, ale já to nastavím a stejně se nic nezveřejní :D a děkuju! :)

    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Čokoláda a burákový máslo je moje asi největší nutnost. :D V lednici vždy potřebuji mít všemožné mléčné výrobky, šunku a hlavně mléko, aby bylo pořádně vychlazené. Nesnáším teplý mlíko. :D Dobroty do kaše apod. mají u nás v kuchyni speciální místo, taky je mám pěkně uspořádané ve skleničkách. :D Jinak mezi mou největší nutnost patří kafe, caro ricoré a caro obyčejné. Bez nich bych nepřežila. :)
    roxyshealthyland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já ještě ty ochucené kávy Douwe Egberts :D

      Vymazat

Děkuji za milý komentář :)